23948sdkhjf

MT Højgaard skal udvikle ny Herning-bydel

Et 113.000 m² stort areal ved Tingvej i Herning skal omdannes til bydel med boliger, butikker og erhverv.
Årstiderne Arkitekter og Cowi har netop lagt sidste hånd på udviklingen af en masterplan, der kan bane vej for op mod 400 nye boliger samt faciliteter til kontor, detailhandel og uddannelse.

Planen er udarbejdet på foranledning af MT Højgaard og Herning Kommune og rummer en blanding af tæt/lavt byggeri og højhusbyggeri.

Fokus på grøn profil
Herning Kommune har længe øjnet muligheden for at skabe en ny og spændende bydel i området, som i dag blandt andet huser flere små industrivirksomheder, kontorer, bilhandlere og et varmeværk.

- I masterplanen har vi blandt andet lagt vægt på, at området både fokuserer på energirigtige løsninger, livskvalitet og på at der skal være flere forskellige funktionaliteter, siger Kent Falkenvig, der er formand for Herning Kommunes byplanudvalg.

Hos MT Højgaard glæder man sig over, at masterplanen nu er en realitet:

- Det er visionært og viser en handlekraftig kommune med ambitioner. Der har Herning virkelig nogle kvaliteter, som det er en fornøjelse at opleve, og jeg tror, at man i Herning bliver glad for området, når det står færdigt, siger salgschef Michael Hougaard.

Allerede i 2007 udarbejdede Herning Kommune en lokalplan for områdets sydvestlige hjørne, hvor Herningsholm Erhvervsskole netop nu er i fuld gang med at opføre et 10.000 m² stort erhvervsgymnasium.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141