23948sdkhjf

Ribe-projekt tættere på afgørelsen

Seks forslag er nu skåret ned til tre i konkurrencen om at omdanne Ribe Domkirkeplads.
Dommerkomiteen har udpeget Schul+Okra Landskabsarkitekter, Schønherr og Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue til at indgå i konkurrencens sidste fase.

De tre teams skal den 9. juni præsentere en model af deres gennemarbejdede forslag, hvorefter den endelige vinder udpeges.

Udnyttelse af skrånende terræn
Dommerne har i deres bedømmelse især forholdt sig til forslagenes koncepter og deres bearbejdning af terrænet omkring kirken.

Ribe Domkirke ligger af historiske årsager bogstaveligt i et hul, og de tre teams har skullet komme med bud på, hvordan det skrånende terræn kan bearbejdes og bruges til forskellige formål. For eksempel som trappe.

En del af opgaven var også at komme med bud på, hvordan trafik kan afvikles på pladsen, og hvordan man skaber en smuk ankomstplads foran domkirkens hovedindgang.

Byens plads med respekt for historien
Visionen bag projektet er først og fremmest at genskabe domkirkepladsen som "byens plads" og centrum.

Designet af pladsen skal med andre ord styrke byrummet og skabe en ramme, der inviterer til ophold. Lokale og besøgende skal således i højere grad end i dag have mulighed for – og lyst til – at opholde sig på domkirkepladsen.

Samtidig er visionen, at den arkitektoniske gentænkning sker med afsæt i og med respekt for stedets unikke historie, og at den danner en værdig ramme om Danmarks ældste domkirke.

Projektet udvikles og gennemføres i et partnerskab mellem Esbjerg Kommune og Realdania. Realdania bidrager med ca. 29 mio. kroner, mens Esbjerg Kommune stiller med ca. 11 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141