23948sdkhjf

Konkurrence om sygehus til 900 millioner

Region Syddanmark har nu igangsat en stor konkurrence, der skal finde totalrådgiveren til ud- og ombygningen af Kolding Sygehus.
Ved at vælge en projektkonkurrence håber regionen, at man kan indhente 5-6 forskellige forslag til, hvordan sygehuset kan udbygges.

- Det er et utrolig spændende projekt, og jeg håber, at de deltagende firmaer vil tænke nyt og kreativt, både i forhold til arkitektur og funktionalitet, men også i forhold til at sætte patienten i centrum, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Byggeriet af Kolding Sygehus omfatter blandt andet en ny akutmodtagelse og en ny sengebygning. Konkret skal der nybygges 28.650 m² og ombygges 30.162 m². Kolding Sygehus' areal udgør i dag 94.400 m².

Skal også være moderne om 25 år
Ifølge Stephanie Lose, der er formand for Sygehusstrukturudvalget i Region Syddanmark, er det især vigtigt, at sygehuset i den grad bliver fremtidssikret:

- For at skabe et byggeri, der også er moderne om 25 år, er det vigtigt, at rum og enheder konstrueres ud fra nogle principper, så alle rum har mange anvendelsesmuligheder. Samtidig er det også vigtigt, at der er mulighed for at udvide hospitalet, fordi der bliver helt sikkert behov for udvidelser, specielt fordi vi ikke kender fremtiden, siger hun.

Selve konkurrencen består af to faser. I den første fase skal der findes fem-seks firmaer, som opfylder en række tekniske og faglige krav. I anden fase, som er selve projektkonkurrencen, vurderes de indkomne konkurrenceforslag, hvorefter vinderen udpeges.

Hvert firma, der deltager i projektkonkurrencen modtager et vederlag. Der er i alt afsat 2 mio. kroner til konkurrencen.

Udbygningen af sygehuset i Kolding forventes at stå færdigt i 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125