23948sdkhjf

Dansk byggefremstød på Balkan

Akut mangel på energieffektive boliger i Serbien åbner muligheder for danske leverandører. Ambassaden i Beograd forbereder nu et fremstød under en stor, lokal byggemesse.
Selvom tiderne er hårde, ses der stadig masser af byggekraner rundt omkring i Serbien, og det anslås, at der mangler godt 300.000 boliger alene i Beograd.

Landets store problem er imidlertid energiforbruget, og omkring 40 % af det samlede serbiske energiforbrug kommer fra boliger og kontorer.

Serbien har på den baggrund tilegnet sig den kedelige rekord som Europas mindst energieffektive land.

Konference under byggemesse
Som følge af blandt andet øgede energipriser og skærpede EU-krav sker der netop nu vigtige ændringer i den serbiske byggelovgivning, som i højere grad skal geares til at leve op til EU-standarder omkring energiforbrug og indeklima.

Det kan skabe et helt nyt marked for en lang række danske produkter inden for energieffektivitet, indendørsklima og udstyr til måling af energiforbrug.

Derfor har den danske ambassade nu taget initiativ til en konference med fokus på energi effektivitet i bygninger. Konferencen afholdes i tilknytning til en stor byggemesse i Beograd og afholdes i samarbejde med messearrangørerne samt den serbiske energistyrelse.

Messen i Beograd løber af stablen i dagene 13.-17. april og er regionens største byggemesse. Den havde i 2008 godt 60.000 besøgende og flere end 1.000 udstillere.

Inspiration og kontaktmøder
Den danske konference finder sted den 14. og 15. april. Den serbiske energistyrelse vil her fortælle om de lovgivningsmæssige aspekter og planerne for øget EU tilpasning af byggestandarder.

Ledende danske virksomheder vil desuden fortælle om deres erfaringer fra regionen og give inspiration til, hvordan ny teknologi og planlægning kan være med til at løse de udfordringer, som serberne står overfor.

For de danske virksomheder, som endnu ikke har samarbejdspartnere i Serbien, arrangerer ambassaden kontaktmøder med mulige samarbejdspartnere, baseret på de individuelle danske virksomheders kriterier.

Disse møder vil ligeledes foregå på messefaciliteterne og kan dermed øge effektiviteten både for danske og serbiske virksomheder.

Læs mere om messen på www.seebbe.com
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093