23948sdkhjf

Århus-arkitekter bag nyt milliardbyggeri i Haag - opdateret 12:33

Arkitektfirmaet schmidt hammer lassen underskriver mandag kontrakten om opførelse af det nye hovedsæde for Den Internationale Straffedomstol, ICC, i Haag.
Efter at have haft til huse i midlertidige kontorbygninger i årevis løftede ICC mandag sløret for designet bag sit nye permanente hovedsæde

Schmidt hammer lassen (shl) løb af med sejren foran 170 andre ansøgere, hvoraf de 20 var udvalgt til at komme med bud på projektet.

Landmark med autoritet
Det nye hovedsæde placeres i udkanten af Haag. Det kommer til at bestå af seks bygninger; et retstårn og fem kontorbygninger, der står hævet over et grønt parterreareal med et vandbassin omkring.

Byggeriet bliver på i alt 46.000 m², og koster omkring 1,4 mia. kroner at opføre. Bygningen vil få plads til 1.200 medarbejdere, når den står færdig i 2015.

Det overordnede koncept er en skulpturel komposition af bygninger i landskabet – et landmark, som udtrykker den fremtrædende position og den autoritet, som ICC bør have, uden at miste forholdet til den menneskelige skala.

Åben arkitektur og retslige værdier
På trods af betydelige sikkerhedskrav har shl formået at udforme domstolsbygningen, så den virker tilgængelig og åben for besøgende.

Den Internationale Straffedomstols bedømmelsesudvalg har fremhævet vinderforslagets evne til at skabe et vartegn, der samtidigt er åbent, moderne og en behagelig arbejdsplads.

- En domstol, der tilhører alverdens folkeslag, og mere end noget andet skal beskytte mennesker over hele verden, må ikke holde mennesker ude, siger partner Kim Holst Jensen.

Bjarne Hammer, partner og kreativ direktør, tilføjer:

- Verden skal kunne se domstolen som et symbol på menneskets grundlæggende rettigheder og muligheden for forsoning. Samtidigt skal domstolsbyggeriet vise den autoritet og ophøjethed, der skal ligge i verdens højeste domstol. Vi vil skabe et byggeri, der kan vise de værdier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11