23948sdkhjf

Danske arkitekter skal tegne boliger i Malmö

Juul | Frost er udpeget til at tegne og projektere ca. 150 lejligheder i Malmö-forstaden Oxie.
Oxie er en mindre forstad til Malmö og ligger 20 minutters kørsel fra Øresundsbroen. Over de næste år skal forstaden revitaliseres med nye funktioner og byrum.

Den over 15.000 m² store bebyggelse bliver opført på en stationsnær grund og bliver hermed Oxies nye ansigt ud mod jernbanen. Integreret i bebyggelsen er et nyt offentligt byrum, der forbinder stationen med Oxies centrum.

Boligerne opføres som en kombination af lejeboliger og bostadsrätt-lejligheder, der er den svenske pendant til andelslejligheder.

Byrum skaber fornyet sammenhæng
Størrelsesmæssigt varierer lejlighederne mellem 2-5 rums boliger på 55-110 m², hvilket, i kombination med de forskellige ejerforhold, sikrer området en varieret befolkningssammensætning.

Bebyggelsen disponeres med fem boligstænger, der afskærmer bebyggelsen ud mod stationen, mens syv kileformede boligblokke resulterer i fire semioffentlige gårdrum, der åbner sig mod byens centrum.

- Boligerne i Oxie er et godt eksempel på, hvordan en boligbebyggelse har en positiv effekt på den kontekst den placeres i. Udover at give Oxie et nyt ansigt ud mod jernbanen og etablere en række kvalitetsboliger i byen, bidrager bebyggelsen ligeledes med offentlige og semi-offentlige byrum, som alle i Oxie får glæde af, fortæller partner Flemming Frost.

Oxie har i mange år været hæmmet af en manglende helhedsfornemmelse og med den offentlige passage kædes forstaden sammen på ny.

Adgangen til lejeboligerne foregår via fritsvævende altangange, der fungerer som semi-offentlige mødesteder, hvor beboerne naturligt mødes i det daglige. I de nederste etager i de boligblokke, der vender ud mod den offentlige passage, etableres offentlige og udadvendte funktioner, der har en positiv effekt på bylivet.

Byggeriet ventes klar til indvielse i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08