23948sdkhjf

Sydvestjysk Sygehus Esbjerg udbygges for 595 millioner

Regionsrådet har netop godkendt et nyt byggeprojekt, der over de næste ti år vil udvide sygehuset fra 86.000 til 103.000 m².
Langt flere enestuer, en ny fælles akutmodtagelse og en nybygning på samlet 17.000 m².

Det er udsigten for Sydvestjysk Sygehus Esbjerg i den plan, som Region Syddanmarks regionsråd netop har vedtaget.

- Jeg glæder mig rigtig meget over, at vi nu kommer i gang med udbygningen af Sydvestjysk Sygehus Esbjerg. Det er med til at sikre, at sygehuset i Esbjerg også i fremtiden kan tilbyde patienterne en hurtig og kvalificeret hjælp og samtidig give medarbejderne endnu bedre arbejdsbetingelser, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Han påpeger, at udbygningen samtidig sætter en tyk streg under den vigtige placering, som Sydvestjysk Sygehus Esbjerg har i den fremtidige akutstruktur.

Billigere end at renovere
Regionsrådet besluttede tilbage i 2007, at sygehuset i Esbjerg skulle udbygges til akutsygehus. Rådet skulle herefter vælge mellem to modeller; renovering af den gamle sengebygning eller opførelse af en ny.

Politikerne valgte at bygge nyt, eftersom det er den økonomisk mest fordelagtige model. Med en pris på 595 mio. kroner er den nemlig godt 132 mio. kroner billigere end renoveringen.

Konkret skal der nybygges for 17.000 m². Det skal ses i forhold til at sygehuset i Esbjerg i dag udgør ca. 86.000 m².

130 senge forbliver i de eksisterende bygninger med en- og to-sengsrum. Dertil bygges der 158 nye senge, som opføres i egne rum med eget bad og toilet. Endvidere bygges der et laboratorium og en ny etage til dialysen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078