23948sdkhjf

Vilhelm Lauritzen henter stor opgave i Kina

Den københavnske tegnestue skal udvikle et nyt masterplan-koncept for et område på lige over 1 mio. m² i kinesiske Chengdu.
Vilhelm Lauritzen Arkitekter har netop vundet en inviteret, international arkitektkonkurrence om et masterplan-koncept for en ’Nordic Knowledge City’ i byen Chengdu, der har 14.2 mio. indbyggere.

Projektområdet har en størrelse på lige over 1 mio. m² – cirka den samme størrelse som indre København – og det endelige bebyggede område vil omfatte 2,3 mio. m² inklusiv omkring 20.000 lejligheder til familier med middelindkomst.

Det store projekt er et mangesidet dansk-kinesisk samarbejde med en international handelshøjskole og tredje generation innovationspark som centrum. Udviklingen er ledet af et dansk investeringskonsortium og et Shanghai-baseret ejendomsudviklingsselskab under dansk ledelse af professor Per Jenster fra Copenhagen Business School.

’Nordic Knowledge City’-projektet er et af de mest signifikante udviklingsprojekter i det sydvestlige Kina og vil spille en afgørende rolle i den igangværende og hurtige modernisering og internationalisering af Chengdu by.

Projektet er baseret på en gensidigt forstærkende kerne af videns- og kulturinstitutioner, herunder en international handelshøjskole-campus, bygninger til virksomhedsudvikling, innovation, research og uddannelse samt bygninger til kreative virksomheder og kultur.

Udtrykket og de overordnede planlægningsprincipper er af udpræget nordisk inspiration – det samme er forpligtelsen til at udvikle en by med lav CO2-udslip, baseret på ’state-of-the-art’ bæredygtighedsprincipper og -teknologier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11