23948sdkhjf

Ældrecenter bygget som lavenergihus

HEP-huset, der er et aktivitetscenter for ældre i Egedal Kommune, er endelig klar til indvielse. Det er rådgivende ingeniører fra Alectia og Arkitektfirmaet C.F. Møller der står bag det energivenlige center.
Tilbage i 2003 udviklede og designede rådgivende ingeniører fra Alectia og Arkitektfirmaet C.F. Møller det energivenlige center, som fik stor bevågenhed, da det var et af de første lavenergihuse, der skulle bygges herhjemme.

Egedal Kommune (før 2007 Stenløse Kommune) har efter en længere periode fundet midler til at genoptage byggeriet af HEP-huset, der er et 462 m2 aktivitetscenter for ældre. Ældrecenteret bliver indviet den 20. januar og er bygget som lavenergihus. Det betyder, at huset får et årligt energiforbrug, der er en tredjedel mindre end Lavenergiklasse 1 for erhvervsbyggerier.

Bedre bæredygtigt byggeri
Alectia er rådgiver på alle ingeniørdiscipliner ved HEP-huset og ansvarlig for udvikling af energikonceptet.

- Der er sket meget på lavenergi-området siden 2003, men mange af metoderne og teknikkerne er langt hen ad vejen de samme. I dag er de blot endnu mere effektive og systematiserede. Eksempelvis har Alectia via et omfattende Ph.d. projekt, udviklet en innovativ metode kaldet Integrated Design Process (IDP), der er med til at løse udfordringerne med at skabe bedre bæredygtigt byggeri. IDP består af samarbejdsmetoder og it-værktøjer, som bidrager til at strømline projekteringsforløbet, så alle byggeriets parter arbejder endnu tættere sammen helt fra starten, siger Per S. Monby.

Det lave energiforbrug i HEP-huset er opnået ved anvendelse af energioptimerede, tekniske installationer, byggematerialer og et særdeles tæt byggeri, der er bygget så dagslyset og solens varmeindstråling udnyttes. Desuden er der benyttet termisk ventilationsanlæg, passiv opvarmning, lavenergivinduer, isolering, varmepumpe og solceller.

Om HEP-huset
HEP-huset i Egedal Kommune er et aktivitetscenter for ældre. Det 462 m2 hus i et plan bliver indviet den 20. januar 2010. Huset er bygget som lavenergihus og er tegnet, så det er tilpasset det omkringliggende villakvarter. Det er bygget op omkring et stort højloftet fællesrum med plads til 148 siddende gæster. Fællesrummet er omkranset af mindre rum i form af mødelokale, administration, billardstue, havestue, teknikrum og køkken, toiletter og computerrum. HEP-huset har fået navn efter giverne: Harald og Edith Pedersen.

Kilde: Alectia

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094