23948sdkhjf

Arkitema vinder konkurrence om DGI-Huset i Vejle

Onsdag løftede Vejle-borgmester Leif Skov sløret for vinderprojektet i arkitektkonkurrencen om DGI-Husets fremtid.
Den 9. december 2009 kunne Vejles borgmester Leif Skov kåre det vindende forslag i konkurrencen om den omfattende renovering af byens DGI-Hus.

Projektet er udviklet af Arkitema sammen med Cowi og består af seks lysende blokke i Vejle Ådal. Seks haller i dynamisk aktivitet bundet sammen af et spektakulært rum fuldt af flydende bevægelse.

Lysende klippestykker
Projektet omfatter en ny opvisningshal, udvidelse af svømmehallen, en multihal, en konferencesal og et sundhedshus. De bindes sammen af en stor overdækket ’idrætsrambla’, der som et floddelta fordeler aktivitet og bevægelse i hele anlægget.

Arkitemas projekt giver såvel de eksisterende som de nye bygninger en facade i polycarbonat, der ved hjælp af LED-lys vil stå i natten som store lysende 'klippestykker'.

Lyset kan varieres i farve, så det passer til årstiden eller en aktuel begivenhed. Desuden skaber Arkitema en svømmehal i konkurrencemål - en hal der vil kunne bruges til internationale stævner:

- Vinderforslaget er både kreativt og visionært og giver mulighed for tilpasning og viderebearbejdning. Det er et robust forslag, der gør en fornuftig etapeopdeling mulig, lyder det rosende ord fra borgmester Leif Skov.

Kan ses fra månen?
Som hovedarkitekt på projektet kan kreativ leder, Niels Christoffersen, se tilbage på et både meget komplekst og spændende forløb, og han glæder sig nu til at føre projektet ud i livet:

- Vejle by har en erklæret målsætning om at kunne ses fra månen. Om vi opfylder den ambition med dette projekt, ved vi endnu ikke. Det kommer i sidste instans an på øjnene, der ser. Men at vi, med projektet, skaber et mødested for kultur og idræt, der er enestående i solsystemet – det føler vi os overbeviste om, siger han.

Arkitemas forslag blev udpeget blandt fem konkurrerende teams af en enig dommerkomite.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125