23948sdkhjf

Skoleelever bygger nulenergi-hus

EUC Nordvest i Thisted har fået bevilget 1,3 mio. kroner til opførelsen af et nulenergihus.
Pengene er søgt hjem hos Energisparepuljen og elever fra Teknisk Gymnasium (Htx) skal designe og konstruere det klimavenlige hus, mens lærlinge fra tømrer-, murer- og elektrikeruddannelserne skal stå for selve opførelsen:

- Formålet med opførelsen af huset er at oplyse og engagere fremtidens håndværkere, arkitekter og ingeniører i energi og klimarigtigt byggeri. Ved at uddanne de kommende tekniske studenter og håndværkersvende ud i energi og klimarigtigt byggeri, sættes der ekstra skub i den positive udvikling, som Thy allerede oplever som én af landets førende energi- og klimakommuner, udtaler en glad Henrik Nyby, uddannelsesleder på Teknisk Gymnasium, Htx.

Byggeriet af nulenergihuset forventes påbegyndt i starten af 2010 og skal stå færdigt juni 2011. For at sikre maksimal læring involveres eleverne fra de Tekniske Erhvervsuddannelser og Teknisk Gymnasium i alle projektets faser. For de Tekniske Erhvervsuddannelser vil byggeriet blive et undervisningsprojekt for de kommende skolepraktikelever.

Inddragelse af erhvervsliv og lokalbefolkning
Eleverne skal undervejs i forløbet også dokumentere arbejdsprocesserne ved blandt andet at lave små filmklip, der viser udførelsen af konkrete tekniske arbejder.

EUC Nordvest vil desuden etablere samarbejde om projektet med erhvervslivet. I Thy er der nemlig flere virksomheder, håndværkere, konsulenter og netværk, der allerede nu har opbygget stor kompetence i energi og klimaløsninger, og det skal udnyttes.

Når projektet er gennemført, skal huset fungere som undervisnings- og udstillingslokaler og som mødested for lokale og regionale virksomheder, der arbejder med CO2-reducerende energiløsninger.

EUC Nordvest vil som led i projektet afholde en række arrangementer om de muligheder, som lokalbefolkningen kan tage i anvendelse for at reducere deres eget energiforbrug..
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11