23948sdkhjf

Direktør: Tomme grunde er spild af ressourcer

Ændring af planloven hilses velkommen blandt landets moduludlejere, da det kan revitalisere hensygnende byområder.

Med regeringens forslag til en ændring af planloven er der åbnet op for, at der kan etableres midlertidige boliger på grunde, der endnu ikke har fået en ny lokalplan.

- Vi ser flere tomme grunde på steder, der nærmest skriger efter udvikling. Derfor er det glædeligt, at Erhvervsminister Brian Mikkelsen nu åbner op for, at sådanne grunde kan anvendes til midlertidige studieboliger, siger direktør Claus Weppler fra moduludlejningsfirmaet Temporent.

Tilsvarende lyder meldingen hos direktørkollega Mads Blom fra Cramo Adapteo, der har specialiseret sig i at designe, udvikle og bygge pavilloner til midlertidig beboelse.

- Det har længe været tydeligt, at efterspørgslen efter studieboliger i de største af landets byer er langt større end udbuddet. For netop at afhjælpe dette problem er vi begejstrede for ministerens planer. Vi har længe prøvet at overbevise lovgiverne om, at midlertidige studieboliger kunne være en god løsning på den akutte boligmangel blandt unge i de større byer, siger han.

Slår to fluer med ét smæk
Regeringen vil med sit planlovsforslag give mulighed for at bygge flytbare studieboliger i kommunernes ”perspektivområder”. Det vil sige etablere studieboliger i pavilloner eller lignende i de områder, der ligger ubenyttet hen i de næste mange år, inden byudviklingen planlagt sker på grunden.

Oprindeligt var der lagt op til, at der kunne gives tilladelse til flytbare studieboliger i tre år med mulighed for forlængelse. Dette er nu udvidet til ti år.

- Det er utrolig positivt, at man har lyttet og justeret lovforslaget. Ti år giver investeringssikkerhed og forbedrer mulighederne markant for privat finansiering af studieboligerne. Tre år er ganske enkelt ikke nok til at sikre, at det er rentabelt for virksomhederne at gå ind i, siger økonomisk konsulent Maria Schougaard Berntsen fra Dansk Byggeri.

Hun gør opmærksom på, at der ifølge beregninger fra Dansk Byggeri mangler 26.500 studieboliger i Danmark, og at det derfor er meget oplagt at have fokus på små boliger til denne målgruppe.

- Der sidder virksomheder klar rundt hele i landet, som har holdt nøje øje med dette lovforslag. De har kompetencerne til at bygge pavillonboliger af høj kvalitet, som er flytbare og kan tilpasses lige præcis det behov, der er brug for. Så ikke nok med at det kan løse et boligproblem – det kan også bidrage til at skabe vækst, siger Maria Schougaard Berntsen.

Læs mere om regeringens forslag til en ændring af planloven hos Licitationen - Byggeriets Dagblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109