23948sdkhjf

Lemvigh-Müller lukker flere lokalafdelinger

Danmarks største stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller, mærker nu for alvor følgerne af den økonomiske krise. 9 af 35 salgsafdelinger står til lukning, og 58 stillinger skæres væk.
Lemvigh-Müllers kunder findes primært i byggeriet, industrien og blandt vvs- og el-installatører, brancher som alle i øjeblikket er hårdt ramt.

- Krisen er især accelereret i november og december og har medført en markant salgsnedgang inden for de væsentligste produktområder og kundegrupper, oplyser administrerende direktør Morten Jørgensen og fortsætter:

- Der er desværre ikke noget, der tyder på en bedring inden for en overskuelig fremtid.

Ansættelsesstop, løbende nedlæggelse af mange stillinger i alle dele af forretningen og afvikling af detailkæden Cascade havde i forvejen reduceret medarbejderantallet med over 100. Men krisens omfang taget i betragtning er der behov for yderligere tilpasninger. Som konsekvens af dette er det derfor besluttet at lukke i alt ni afdelinger henover de næste uger.

Den 16. januar lukkes således Hjørring, den 23. januar Esbjerg (Falkevej), Horsens (Vågøvej), Skive, Sønderborg, Tønder, Vanløse og Viborg samt den 27. februar Aabenraa. Til gengæld etableres der en ny afdeling i Rødekro den 1. marts, ligesom der fastholdes en mindre salgsafdeling i Sønderborg.

- Vi er fuldt ud klar over, at nogle kunder måske vil føle, at der fremover bliver lidt længere til nærmeste Lemvigh-Müller butik. Men ud fra en kritisk vurdering af driftsomkostningerne, det lokale kundeunderlag og fremtidige vækstpotentiale, er der klar forretningsmæssig fornuft i beslutningen - ikke mindst også fordi grossistbranchens udvikling generelt går i retning af færre, men mere effektive butikker og afdelinger, samling af flere kompetencer under samme tag samt større fokus på elektronisk samhandel, siger Morten Jørgensen.

Selv om udfordringerne er store i øjeblikket, er Morten Jørgensen optimistisk på længere sigt:

- Vi er en del af en meget velkonsolideret og praktisk taget gældfri koncern, som har en langsigtet tankegang. Derfor er vi afgjort godt rustet til de hårde tider, der venter forude. Men det solide fundament må aldrig blive en undskyldning for ikke at udvikle og tilpasse forretningen. Som grossist er vi en volumenforretning, og det gælder helt grundlæggende, at vore samlede omkostninger skal ned - og vores effektivitet op. Strømlining af virksomheden, forenkling af forretningsprocesserne og fokus på fremtidige vækstområder er blandt de tiltag, der skal sikre, at vi kommer helskindede gennem den aktuelle krise - og står stærkt, når konjunkturerne før eller siden vender, mener Morten Jørgensen.

Lemvigh-Müller beskæftiger cirka 1.900 medarbejdere og omsætter årligt for 7,5 mia. kroner. Virksomhedens primære forretningsområder er stål og metal, el-teknik, vvt (værktøj og teknik) og vvs.

Kilde: Lemvigh-Müller - http://www.lemu.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096