23948sdkhjf

Tåstrup-virksomhed vil revolutionere markedet for solafskærmning

Virksomhed Photosolar har udviklet en ny type glasrude, som kan slippe varme ind i en bygning, når det er koldt og holde den ude, når det er varmt. Vækstfonden og Teknologisk Institut poster nu 16 mio. kroner i den videre udvikling.
Efter fem års forsknings- og udviklingsarbejde står Eik Bezzel og Tåstrup-virksomheden Photosolar A/S måske på tærsklen til et nyt dansk industrieventyr.

Firmaet har netop taget patent på glasrudesystemet ”Powershades” med indbyggede og gennemsigtige mikro-lameller, der kan regulere udefrakommende temperaturpåvirkninger. Netop fordi lamellerne er indbygget i selve glasset, kan de erstatte andre former for solafskærmning, som i mange tilfælde er dyrere og besværlige at bruge i kontorbyggeriet.

- Vi regner med at komme til at sidde på en niche i et marked, der er kæmpestort. Får vi bare 5 % af det europæiske marked, taler vi mere end 300 mio. kroner, siger en forventningsfuld Eik Bezzel til Børsen.

Den optimisme deles af Vækstfonden og Teknologisk Institut, der netop har skudt henholdsvis 12 og 4 mio. kroner i den seks mand store virksomhed. Eik Bezzel vurderer dog, at der skal endnu 25 mio. til, før produktet er salgsklart, men om de penge skal hentes hos nye eller eksisterende investorer, er endnu uklart.

Photosolar satser i første omgang på det tyske marked, hvor glas- og rudefabrikanterne er mest åbne for at afprøve ny teknologi. På sigt er det planen at markedsføre det nye glas i verdensdele, hvor kontortårne i dag sluger masser af energi til airconditionanlæg.

Inden for et par år regner Photosolar desuden med at være klar med et nyt produkt, som kan opfange den afviste solvarme ved vinduerne og omdanne den til elektricitet.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093