23948sdkhjf

Historisk værft får nyt liv

E. Pihl & Søn A.S. har vundet råhus- og kompletteringsentrepriserne på Helsingør Kommunes nye kulturcenter; Kulturværftet.
Helsingør Kommune og Pihl har skrevet kontrakt på de to storentrepriser - råhus og komplettering - til kommunens nye kulturcenter ”Kulturværftet”, som skal opføres på den gamle værftsgrund i Helsingør Havn.

Udviklingen af Kulturværftet er sket på baggrund af en åben, international arkitektkonkurrence afholdt i 2006 og vundet af aart arkitekter. Første etape af centret skal rumme et nyt hovedbibliotek, multifunktionelle sale, udstillingsrum, mødelokaler, café, værftsmuseum og lokaler til foreninger m.m.

Fra Liverpool til Helsingør
Hos Pihl glæder man sig til opgaven. Entreprenørvirksomheden har allerede en række kulturhusbyggerier bag sig - blandt andet Operaen og Det Kgl. Teaters nye Skuespilhus - og i øjeblikket er Pihl involveret i opførelsen af Museum of Liverpool i England, der ligesom Kulturværftet i Helsingør opføres på historiske havnearealer.

- Havnearealet, hvor Pihl og engelske Galliford Try bygger i Liverpool, er på Unescos liste over verdenskulturarv, men det nye museum fremhæver havnearealet og de historiske omgivelser på en respektfuld måde, siger projektdirektør Hans Anker Nielsen.

Udførelsen af Kulturværftet starter for så vidt angår Pihls råhusentreprise primo 2009, og det er planen, at kulturcentret skal stå færdigt i 2010, når Pihl har færdiggjort kompletteringsentreprisen.

Kilde: E. Pihl & Søn A.S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094