23948sdkhjf

Århus-arkitekter ser muligheder i recessionen

Tegnestuen Aarhus Arkitekterne har netop modtaget den nationale ”Kloge m² Pris”, og virksomheden ser lyst på mulighederne i 2009.
Det blev Aarhus Arkitekterne, som løb med årets ”Kloge m² Pris”, som uddeles af Realkredit Danmark. Prisen blev tildelt for tegnestuens arbejde med det CO2 neutrale ungdomsboligbyggeri; H2College:

- Projektet er genialt. Det er det projekt, som i allerhøjeste grad lever op til kriterierne for Kloge m2-prisen. Det er et visionært projekt, som kan være forbillede for energirigtigt byggeri i fremtiden, siger administrerende direktør for Realkredit Danmark, Svend Holm.

Aarhus Arkitekterne ser generelt lyst på mulighederne i det kommende år, men det skyldes ikke kun den netop erobrede hædersbevisning. I erkendelse af at det går meget langsomt med nybyggeriet for tiden har tegnestuen besluttet sig for at fokusere på opgaver inden for den eksisterende boligmasse, og det har givet ny luft:

- Situationen skaber mulighed for at tænke anderledes. Noget af det, vi kan gøre i stedet for at bygge nyt boligbyggeri, er at opdatere den eksisterende boligmasse både teknisk og funktionelt, forklarer administrerende direktør og indehaver Tommy Falch.

Tegnestuen har de senere år specialiseret sig i bæredygtighed, og for øjeblikket er Tommy Falch og hans ansatte blandt andet involveret i et stort demonstrationsprojekt i Århus, hvor en boligbebyggelse fra 1940’erne bliver moderniseret, således indretning og energiklasse kan møde tidens krav.

Fakta om H2College
• Byggeriet på i alt 3.300 m2 består af et studenterhus og 66 ungdomsboliger, der opføres som passivhus.
• Varmt vand og elektricitet tilføres fra H2Colleges eget brintanlæg, hvilket gør boligerne CO2-neutrale.
• Varme genanvendes fra allerede anvendt luft til opvarmning.
• H2College er opført af præfabrikerede elementer og inden for den økonomiske ramme.
• Der var 1. spadestik på byggeriet i begyndelsen af maj, 2008; de studerende flytter ind i boligerne 15. januar.

Bygherre: Boligselskabet Fruehøjgaard
Arkitekt: Aarhus Arkitekterne A/S
Ingeniør: Niras A/S

Samarbejdspartnere: HIRC, Green Hydrigen, Danfoss, Dantherm Power, Naturgas Midt-Nord, Strandmøllen og Herning Kommune

Kilde: Aarhus Arkitekterne A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078