23948sdkhjf

Millioner til havneprojekt i Køge

Køge by skal åbnes mod vandet, og derfor skal et område på 24 hektar over en årrække omdannes til et attraktivt område for byens borgere.
Mandag fremlagde Køge Kommune og Realdania planerne for et storstilet havneprojekt i den sjællandske by. Parterne underskrev her en partnerskabsaftale omkring et nyt selskab - Køge Kyst - som over de næste 20 år skal forestå udviklingen af et helt nyt byområde:

- I Køge har vi i mange år været optaget af, hvordan vi ikke alene kan sikre en af Danmarks bedste erhvervshavne gode vilkår for drift og udvikling, men samtidig skabe byudvikling af høj kvalitet til havnens brugere, byen og borgerne. Det bliver muligt ved at flytte havnens tunge erhvervsaktiviteter til nye havnearealer nord for byen, som vi er i fuld gang med at etablere. Med den nye aftale med Realdania Arealudvikling om Køge Kyst tager vi nu et kvantespring i vores sammenhængende, langsigtede og fremsynede planer for byens udvikling, siger borgmester Marie Stærke.

Hos Realdania ser administrerende direktør Flemming Borreskov store perspektiver i et projekt, som han forventer sig meget af:

- Når Realdania Arealudvikling har indgået et forpligtende partnerskab med Køge Kommune, er det fordi vi her kan gennemføre en moderne byomdannelse og byudvikling, hvor vi kan sikre kvalitet i den samlede udvikling af området, og hvor kravet er by, byggeri og arkitektur af høj arkitektonisk standard og et tæt forhold til Køges smukke bykerne. Desuden foretager vi en gennemgribende håndtering af de miljøproblemstillinger, der historisk har været forbundet med industriarealerne på havnen, og skaber en bæredygtig byudvikling, hvor hensynet til miljø, energi og klima er i fokus. Det er en historisk chance.

Ifølge Frederiksborg Amtsavis skyder Realdania 120 mio. kroner ind i det nye selskab, som får en egenkapital på 240 mio. kroner.

Kilde: Køge Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109