23948sdkhjf

Anderledes arkitektoniske udfordringer

Udvidelsen af Musikhuset Aarhus har stillet store akustiske krav, og det har været en udfordring for såvel arkitekter som belysningsspecialister.
I 2005 vandt C.F. Møller arkitektkonkurrencen om udbygningen af Musikhuset Aarhus, og arbejdet med den 17.400 m2 store tilbygning har været en stor udfordring for det Århus-baserede arkitektfirma:

- De høje akustiske krav har banet vej for anderledes arkitektoniske løsninger. For eksempel er vægge og akustikpaneler placeret forskudt, så de kan flyttes og dermed ændre rummets klang. Resultatet er et spring i facaderne, som vi har ladet gå igen i salens balkoner. Ved hjælp af lys udnytter vi springene, så vægge og balkoner fremstår som selvstændige elementer, forklarer arkitekt Jens Fjord Thomsen.

Thorn Lightning har været totalleverandør på belysningen, og i lighed med arkitekterne har det for Kolding-firmaet været en anderledes opgave at prøve kræfter med musikhus-projektet:

- For eksempel er alle armaturer blevet lydtestet, så de ikke influerer på akustikken eller på anden måde forstyrrer den musikalske oplevelse. Derudover er en række af armaturerne tilpasset specielt til den letbuede bagvæg i den nye Symfoniske Sal, siger belysningskonsulent Torben Sørensen fra Thorn.

Udvidelsen af Musikhuset Aarhus er på 17.400 m2 og rummer blandt andet kontorer, publikumsarealer og tre musiske sale.

Kilde: C.F. Møller / Thorn Lightning

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172