23948sdkhjf

Teknisk chef – uden teknisk baggrund

Nogle af Caverions allermest teknisk baserede områder er serviceafdelingerne for Ventilation & Køl og VVS.

På hovedkontoret i Skovlunde uden for København består de to specialiserede afdelinger af tæt på 60 medarbejdere, der blandt mange andre kunder betjener store organisationer som MAN B&W, Novo Nordisk og Statens Museum for Kunst.

I spidsen for de tekniske medarbejdere står Bente Andersen. Hun er oprindeligt uddannet inden for engroshandel af udstyr til legepladser, men har gennem årene arbejdet sig op i mere og mere tekniske miljøer blandt andet hos Robert Bosch og Bravida.

For 12 år siden kom Bente Andersen til Caverion, som dengang netop havde skiftet navn fra ABB Electric til YIT. Siden da har hun haft fire forskellige stillinger; serviceleder, administrerende leder, servicechef – og fra 1. oktober i år det fulde ansvar som distriktschef for serviceafdelingerne Ventilation & Køl og VVS.

Fokus på ledelse – ikke på teknik

Med udnævnelsen til distriktschef overtog Bente Andersen ledelsen af en afdeling, der som mange andre havde været gennem mange forandringer.

Men medarbejderne er stærkt teknisk funderede og er selvkørende inden for det faglige område, så de opfattede det som et plus, at den nye leder ikke havde fokus på det tekniske, men på det ledelsesmæssige element i jobbet.

- Det handler om at være åben som leder. Jeg har jo ikke svaret på alle livets gåder, bare fordi jeg er leder. Medarbejderne og mellemlederne har brug for retning og prioritering, mens jeg som leder har brug for indsigt. Derfor er vi gensidigt afhængige af hinanden, siger Bente Andersen.

Forventer det bedste af alle

Det har været en udbredt myte, at håndværkere har en tilbøjelighed til at springe over, hvor gærdet er lavest. Cheferne sidder jo alligevel bare på kontoret, så der sker nok ikke noget ved, at vi lige smutter en time tidligere end planlagt, eller holder en lidt længere frokostpause, har rygtet ofte lydt. De historiske myter er imidlertid ikke noget, Bente Andersen oplever i dag.

- Vi er som virksomhed og som afdeling ikke stærkere end det svageste led. Hvis ikke alle bidrager, det bedste, de kan, går det i sidste ende ud over medarbejderne selv. Og det ved de. Der er selvfølgelig forskel på, hvad jeg forventer af vores unge medarbejdere og de, der rammer pensionsalderen inden for få år, men alle skal yde deres bedste ud fra de forudsætninger, de har, siger Bente Andersen.

Hun lægger vægt på, at der skal være respekt omkring roller og ansvar, da det er hele udgangspunktet for et godt samarbejde.

- Når en medarbejder bliver informeret og involveret opfattes det positivt. Man betyder noget for afdelingen og for virksomheden. Det giver en følelse af respekt for indsatsen, og det er vigtigt for medarbejderne og for mig, siger Bente Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125