23948sdkhjf

PKI Supply: Vi har ramt en guldåre

Satser på global succes med ny brandhæmmer.
Limproducenten PKI Supply går nu på markedet med en ny type brandbeskyttelse, som er helt fri for giftige kemikalier.

Den patenterede brandhæmmer, der anvendes som beskyttelse af træ- og fibermateriale, er allerede leveret til syv store kunder, og hos PKI Supply er drømmene globale.

- I første omgang forventer vi os meget af markederne i Europa, men vi tager udviklingen 'step by step'. På sigt vil vi også forsøge os på markeder uden for Europa, siger direktør Karl Brynningsen.

Han peger på, at der alene i Europa bliver produceret ca. 3,5 millioner kubikmeter krydsfiner årligt og en tilsvarende mængde OSB-plader. Og når kravene til byggematerialers modstandsevne over for brand samtidig skærpes, er potentialet enormt.

Ikke mindst internationalt er perspektiverne særligt interessante, fordi man i langt højere grad end i Danmark bruger træ i byggeindustrien. Og hos PKI Supply håber og tror direktøren, at han har ramt en guldåre:

- De problemstillinger, der var på markedet for at anvende brandhæmmer, troede vi på, at vi kunne løse med vores store knowhow fra limindustrien. Det er lykkedes os at udvikle en brandhæmmer, som både er grøn, enkel og nem at anvende. Det er unikt, og det er vi ualmindeligt stolte af, siger Karl Brynningsen.

PKI er grundlagt i 1995 og har hovedsæde i Fredericia. Virksomheden tæller i dag også et datterselskab i Polen, et agentur i Baltikum, og virksomheden har desuden forhandlere og partnere i Sverige, Finland og Baltikum.

Om PKI's brandhæmmer
PKI Supply fokuserer på brandhæmning af fibermaterialer, som bindes sammen af lim. Det drejer sig derfor om pladetyperne Plywood, OSB og massivt træ, som kan inddeles i følgende:

1. Plywood limet med MUF (møbler, gulve m.m.)
2. Plywood limet med Phenol (vandbestandige plader)
3. OSB limet med PUR (vægge, gulve og møbler)
4. Massivt træ (savværker og andre producenter af facadebeklædning).

PKIs brandhæmmer kræver en almindelig godkendelse og CE-mærkninger at bruge, men derudover ingen særlige sikkerhedsforanstaltninger
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109