23948sdkhjf

Slanket organisation og ny teknologi skal sikre overskud

Aalborg-virksomheden Fibertex vil tilbage på sporet. Derfor har ledelsen skåret 25 stillinger væk og investeret 130 mio. kroner i ny og banebrydende teknologi.
Fibertex - der blandt andet producerer byggematerialer til grossister - har ambitioner om igen at finde den formel, der kan sikre solide millionoverskud på bundlinjen. De seneste fem år har budt på tilbagegang fra et overskud på 63,4 mio. kroner i 2003 til 18,4 mio. sidste år, men nu skal den negative trend vendes.

Det er særligt investeringer i ny teknologi, som giver næring til ambitionerne. De gamle og utidssvarende produktionslinjer er lukket og erstattet af nye maskiner, og det har stor betydning for såvel effektivitet som råvareforbrug:

- Med de nye linjer kan vi lave produkter, der vejer mindre, men som løser samme opgave, hvorved vi har mindsket vores råvareforbrug betydeligt, siger Fibertex' Technical Division-direktør Jørgen Bech Madsen og forklarer, at de nye anlæg kan erstatte 2-2½ af de gamle anlæg.

Den øgede effektivitet er dog samtidig en medvirkende årsag til, at Fibertex nedlægger 25 stillinger. En beslutning som Jørgen Bech Madsen beklager:

- Det er beklageligt, at vi må afskedige medarbejdere, men det er desværre nødvendigt, hvis vi skal sikre en rentabel produktion samt skabe basis for fremtidig vækst, siger han.

Divisionsdirektøren forklarer, at nedgang i byggebranchen samt møbel- og bilindustrierne har gjort det nødvendigt at lukke en produktionslinje i Aalborg. Han udelukker dog ikke, at linjen kan starte op igen, hvis der atter kommer efterspørgsel på de pågældende produkter.

Fibertex har hovedkvarter i Aalborg og er repræsenteret globalt med produktionsselskaber i Danmark, Malaysia og Tjekkiet samt salgsdatterselskaber i Frankrig, Spanien og Portugal. Koncernen har omkring 800 ansatte.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093