23948sdkhjf

Efter krisen: Byggebranchen har skabt 12 nye job om dagen

Beskæftigelsen i byggebranchen er nu på det højeste niveau siden midten af 2009.
150.312.

Så højt var antallet af lønmodtagere i den danske bygge- og anlægsbranche i juli, og dermed har beskæftigelsen i byggebranchen nået det højeste niveau siden maj 2009.

Lavpunktet for beskæftigelsen blev nået i marts 2013, hvor branchen blot beskæftigede 135.242 ansatte. Stigningen siden da svarer til, at byggebranchen har skabt godt 12 nye job hver eneste dag i løbet af de sidste tre års tid.

- Der har været godt gang i byggekranerne i de seneste godt tre år, hvor der i alt er kommet 15.100 flere lønmodtagere i job i byggeriet. Især boligbyggeri, renoveringer og superhospitaler trækker opad. Pilen peger fortsat opad, men tempoet i jobskabelsen er aftagende, hvilket måske ikke er så skidt endda, så udbuddet kan nå at følge med efterspørgslen, siger Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg.

Han henviser til, at der blot blev skabt 250 nye job fra juni til juli, hvorved udviklingen synes at være fladet en smule ud. Pilen peger dog fortsat opad, og det gælder i øvrigt også for det øvrige arbejdsmarked.

- Siden foråret 2013 er der kommet 117.400 flere lønmodtagere i job i den private sektor. Det svarer til, at der hver eneste dag siden bunden blev nået i april 2013 er skabt 99 nye private lønmodtagerjob i Danmark, og her taler vi hver dag året rundt inklusiv weekender og ferier, siger Bo Sandberg.

Økonom: Kom ned fra træet!

”Jeg hører ikke til dem, der abonnerer på synspunktet om, at dansk økonomi befinder sig på en brændende platform. Den slags betegnelser bør i stedet reserveres til mere alvorlige tilfælde som fx Grækenland. Men når det er sagt, er det netop i opgangstider, at man skal vise rettidig omhu ved at finjustere samfundsøkonomien og strukturerne på arbejdsmarkedet, så man undgår mere drastiske tiltag sidenhen. Og det er i det lys, de mange relevante forslag i 2025-planen skal ses. Det er derfor politikerne snarest bedes bevæge sig ned fra de meget fastlåste positioner højt oppe i træerne,” siger Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, om de såkaldte forhandlinger mellem regeringen og dennes parlamentariske grundlag.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.119