23948sdkhjf

Moe og C. F. Møller vinder sygehusbyggeri

Projekteringen af 90 nye patientværelser på Hvidovre Hospital er en ingeniørmæssig tung opgave, siger divisionschef hos rådgivervirksomheden Moe.
Den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe og arkitektfirmaet C.F. Møller er valgt som rådgiverteam på en ombygning, der skal give Hvidovre Hospital cirka 90 nye patientværelser.

Den kommende ombygning af sengeafsnit på Hvidovre Hospital er en del af Kvalitetsfondsprojektet Nyt Hospital Hvidovre - et projekt, der også omfatter ombygning af ambulatorier og en udvidelse af hospitalet med ialt 30.000 kvm nybyggeri.

Et centralt formål med ombygningen af sengeafsnittene er, at fire-sengsstuerne skal omdannes til patientværelser med plads til kun en eller højest to patienter.

Fleksible rum
Værelserne vil være indrettet til en patient med plads til en overnattende pårørende, men vil også kunne bruges til to patienter. Det gør rummene fleksible i forhold til antallet af indlagte.

- Sygehuset er i fuld drift, og det skal vi i høj grad tage hensyn til i vores planlægning, når sengestuerne skal ombygges. Lige nu ombygger vi også Panumhuset, og her oplever vi noget lignende, men her er der mulighed for at tage etager ud af drift, siger Alex Fraenkel, divisionschef for Byggeri og Design hos Moe.

Han kalder den kommende opgave på Hvidovre Hospital ”en ingeniørmæssig tung opgave”, da bygningen i sagens natur indeholder mange installationer, der kræver omhyggelighed og god planlægning.

- Opgaven indebærer blandt andet, at vi kobler os på forsyningsanlæg, som man ikke skifter, og derfor kræver det, at vi sætter os ind i, hvordan de virker. Men sengestuerne bliver nye, med nyt inventar og aptering, og nye installationer i rummene, men selv forsyningsanlægget genbruges så vidt muligt. Det planlægger vi lige nu, og tager også hensyn til nye energikrav, siger han.

- Men der er stadig mange ubekendte, så der skal være en vis elastik i planlægningen, siger Alex Fraenkel.

Patienten i centrum
Ombygningen af sengeafsnittene er opdelt i flere etaper, og Moe og C. F. Møller har nu vundet anden etape, der omfatter cirka 3.000 kvm.

Det bliver en del af det større projekt, med et nybyggeri, der skal videreføre det eksisterende Hvidovre Hospitals fleksible indretning, strukturer og logistiksystem, som allerede er forberedt til en udvidelse.

Det giver ifølge rådgiverne nogle bindinger i nybyggeriet, men først og fremmest den fordel, at nybygningen kan etableres som en integreret del af den bestående bygning.

Det indebærer også, at nybygningen skal integreres med og fungere i sammenhæng med det eksisterende hospital. De nye patientværelser vil blive indrettet med lyse varme farver, der skal give det kliniske miljø en mere ”hjemlig” dimension, ifølge arkitektvirksomheden C. F. Møller.

Byggeri til 2019
Flere nye tekniske installationer skal samtidig gøre livet lettere for patienterne. Heriblandt hæve-sænke toiletter og særlige ruder, der giver udsyn til gangen, men også er designet så patienterne kan gøre glasset mat med et enkelt tryk på en knap, hvis man ønsker privatliv.

Byggeprocessen forventes at vare frem til og med 2019 og tilrettelægges nøje, så generne fra byggeriet ikke kommer på tværs af den daglige drift.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094