23948sdkhjf

Hansson & Knudsen undersøges af myndighederne

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har indledt en kontrolundersøgelse hos den Aarsleff-ejede entreprenørvirksomhed.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i dag indledt kontrolundersøgelse hos Hansson & Knudsen A/S. Styrelsen ønsker at undersøge, hvorvidt selskaberne kan være involveret i konkurrencebegrænsende aktiviteter på markedet for bygge- og anlægsvirksomhed.

Det oplyser Aarsleff-koncernen – som overtog aktierne i Hansson & Knudsen i Odense med virkning fra 13. januar – i en pressemeddelelse.

Direktør tager undersøgelse med sindsro
Ifølge pressemeddelelsen vil selskabet bestræbe sig på at medvirke i gennemførelsen af undersøgelsen i konstruktivt samarbejde med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med henblik på at undersøgelsen færdiggøres hurtigst muligt.

Povl Christensen, der er adm. direktør i Hansson & Knudsen, tager undersøgelsen med ro:

- Vi lægger stor vægt på at overholde konkurrencelovgivningen, og vi mener ikke at have været involveret i konkurrencebegrænsende aktiviteter. Vi vil gøre alt for at bidrage til en hurtig afslutning af sagen, siger han.

Konkurrencebegrænsende aftaler

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen angiver fem eksempler på konkurrencebegrænsende aftaler:

• Priskoordinering
• Tilbudskarteller
• Markedsdeling m.v.
• Begrænsning af produktion m.v.
• Informationsudveksling
Fåmælt Konkurrence- og Forbrugerstyrelse
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ønsker på nuværende tidspunkt ikke at bidrage med uddybende oplysninger til sagen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har været hos Hansson & Knudsen, men ellers har jeg ikke yderligere kommentarer, siger kontorchef Peter Langkjær til Building Supply.

Kontorchefen – som sidder i styrelsens "Center for efterforskning og karteller" – vil dermed hverken be- eller afkræfte forlydender fra Aarsleff-koncernen om, at andre virksomheder end Hansson & Knudsen også undersøges i sagen.

Det er kun en uge siden, Hansson & Knudsen offentliggjorde selskabets årsrapport for 2015. Den viste et positivt driftsresultat på 10 mio. kr. af en omsætning på 773 mio. kr. samt et gennemsnitligt antal ansatte på 416 personer.

Aarsleff-koncernen omsatte sidste år for 10.254 mio. kr. med et positivt driftsresultat på 487 mio. kr. til følge. Koncernen beskæftiger knap 5.000 ansatte.

Kontrolbesøg ikke det samme som lovovertrædelse

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er kontrolundersøgelser et vigtigt middel til at afsløre alvorlige overtrædelser af konkurrenceloven – som eksempelvis karteller.

Styrelsen understreger dog, at et kontrolbesøg ikke er udtryk for, at konkurrencereglerne rent faktisk er overtrådt.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens oplysninger kan bygge på information eller tip fra konkurrenter, kunder, ansatte eller journalister. Men en kontrolundersøgelse kan også ske alene på baggrund af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens generelle kendskab til markedet eller analyser af virksomhedernes adfærd m.v.

Det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør, der beslutter, om der skal foretages en uanmeldt kontrolundersøgelse. Inden kontrolundersøgelsen udføres, indhenter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en dommerkendelse.

Læs mere om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens kontrolbesøg her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078