23948sdkhjf

Ny bydel med historiske rødder

I alt 200 boliger opføres i Falbe Parken, som i årtier husede en af Randers’ erhvervssucceser; klædefabrikken G. Falbe-Hansen.
En ny bydel med historiske rødder er under udvikling på den grund, som gennem mere end 50 år var hjemsted for G. Falbe-Hansen.

Virksomheden startede som en klædeforretning i 1872, dengang under navnet Thykier og Hansen, og efter at have beboet adskillige adresser i centrum flyttede virksomheden i 1962 til nye lokaler på Mariagervej, tegnet af den lokale arkitekt Niels Blinkenberg.

En brand i 2011 gjorde lokalerne ubrugelige, og senere samme år fik Randers Arkitekten og folkene bag Falbeparken C2 ApS idéen til at hylde virksomheden, som på sit højeste beskæftigede 450 ansatte.

Masterplanen for en ny bydel med 200 boliger tog form, og torsdag den 17. marts blev Falbe Parken officielt indviet af Lars Falbe-Hansen, den sidste aktive Falbe-Hansen, samt tidligere tilskærer Ellen Petersen, som i dag er byrådsmedlem og gruppeformand ved 3F.

- Falbe Parken er et bevis på, at arkitekturen kan fortælle historien, siger Brian Andersen fra Randers Arkitekten med henvisning til, at de nye byggerier er inspireret af den gamle konfektionsfabrik.

Det kommer sig blandt andet til udtryk i facaden, hvor dele af firmaets historie er fortalt, samt at de iøjnefaldende udhæng er inspireret af habit mønstre og udskæringer.

På dagen for indvielsen blev der desuden taget første spadestik til det tredje byggeri i bydelen; Moesgaard-Nielsen-bebyggelsen, der er en hyldest til den tredje direktør i virksomheden. Her opfører Domea 24 almene boliger med Profilsystemer A/S som totalentreprenør. Virksomheden fra Gjerlev ved Randers har også opført de to første byggerier; Gotthilf-bebyggelsen og Just-bebyggelsen med i alt 54 boliger. Bygherre på disse projekter er Ejendomsudvikling Randers.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079