23948sdkhjf

Aarhusiansk byggeboom skaber nye landinspektørjob

Det går stærkt med byggeriet i de store byer lige nu. Og det giver arbejde til landinspektørerne.
Med sine 24 afdelinger og over 300 medarbejdere er landinspektørfirmaet LE34 et af landets største.

Nu flytter den aarhusianske afdeling til større lokaler på grund af hurtig vækst og mange nye medarbejdere.

- Det skyldes ikke mindst den historisk høje byggeaktivitet i Aarhus. Vi tror på, at den udvikling fortsætter, og det var simpelthen ikke muligt at vokse mere i det gamle kontor, lyder det fra afdelingsleder Jens Madsen, som lige nu søger yderligere to medarbejdere.

På et år har han sagt velkommen til 11 nye, og flere er på vej. Derfor blev kontoret til sidst for lille til de 36 medarbejdere. Virksomheden er derfor netop flyttet til større lokaler i IT-byen Katrinebjerg.

- Samtlige projekter kræver en specialiseret ekspertise fra landinspektører, hvilket giver gode vilkår for os, siger Jens Madsen.

Projekter for 53,6 milliarder
Han mener, at medvinden skyldes det enorme antal bygge- og anlægsprojekter i især Aarhus midtby.

Netop nu er der gang i offentlige og private ejendomsprojekter for 53,6 mia. kroner, og dertil skal lægges letbanen.

- I alle de år, jeg har arbejdet med byplanlægning, har jeg aldrig set så stor aktivitet som nu. Med en indbyggervækst på 4.000 årligt er der en konstant efterspørgsel på både boligbyggerier og erhvervsejendomme. Langt hovedparten af projekterne er private, og det er særligt pensionskasser og kapitalfonde, der i disse år er interesseret i at investere i Aarhus, siger Bente Lykke Sørensen, chef for Center for Byudvikling og Mobilitet, der sætter rammen for byggeprojekter i kommunen, i en pressemeddelelse.

Mangler landinspektører
LE34 bidrager med landmåling, juridisk og teknisk rådgivning samt løsninger som laserscanninger, kortlægning med droner og tredimensionel modellering.

- Vores juridiske specialister oplever efterspørgsel på rådgivning inden for vej og jernbane. Et forretningsområde, hvor jeg forventer yderligere vækst i de kommende år, siger Jens Madsen.

Også et andet af landets større landinspektørfirmaer, Geopartner, har travlt for tiden:

- Vi kan mærke aktivitet på flere af de statslige infrastrukturprojekter, som staten satte i gang efter finanskrisen. Vi ansætter også løbende folk til vores 26 kontorer i Danmark, og er nu oppe på cirka 185 medarbejdere. Men jeg kan især mærke, at København og Århus er de store lokomotiver. Og der uddannes for få landinspektører til at dække behovet, siger Torben Juulsager, landinspektør og partner hos Geopartner, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Derfor finder han det også dybt underligt, at der som følge af regeringens generelle nedskæringer på uddannelsesområdet er indført yderligere adgangsbegrænsninger.

- Det er en barok situation, eftersom alle, der blev færdige med uddannelsen i 2015 nu er i job. Så det er svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076