23948sdkhjf

En saltvandsindsprøjtning til Læsø

Lørdag den 14. juni 2008 bliver det røde bånd til behandlingscenteret Læsø Kur på Læsø klippet over. Centeret har til huse i og omkring en ombygget kirke og udnytter øens mineralholdige salt til gavn for især psoriasispatienter. Det er Læsø Fonden og Realdania, som står bag projektet.
Allerede før indvielsen har interessen for Læsø Kur været stor. Centeret har modtaget mange henvendelser, særligt fra psoriasispatienter, og også i lokalområdet har det nye center fået meget opmærksomhed.

Læsø Kur er etableret i den nedlagte Vesterø Havnekirke, der blev i opført 1950'erne i middelalderstil. I udformningen af Læsø Kur er kirketårnet, der står som et sømærke for Vesterø, bevaret, mens resten af kirkebygningen er erstattet af en ny bygning, der i sit arkitektoniske formsprog afspejler det omgivende klitlandskab mod stranden.

Læsø Kur bliver en af de førende udbydere af salt- og thalassoterapi i Skandinavien. Man forventer, at 30-35.000 psoriasispatienter vil få gavn af Læsø Kurs behandlingstilbud - heraf også mange børn, som i tilknytning til en behandling på centeret vil kunne bruge øens skole- og fritidsordning. Også Læsøs mange turister og øens beboere vil kunne benytte og få glæde af centret og udsigten over havnen og vandet.

Centeret indeholder ikke boliger - dets brugere skal i stedet for bo i Læsøs mange sommerhuse og ferielejligheder og dermed være med til at øge den generelle aktivitet på øen året rundt. På den måde kan Læsø Kur medvirke til at bevare Læsø som lokalsamfund, og det forventes, at der bliver skabt flere arbejdspladser på øen.

Læsøs borgmester, Olav Juul Gaarn Larsen, siger:

- Partnerskabet mellem Realdania og Læsø Fonden kan nu præsentere resultatet af vore anstrengelser gennem flere år ved den 14. juni 2008 at åbne den ombyggede kirke i Vesterø på Læsø. Kirken er ombygget til et kursted, der på basis af øens specielle saltlage kan tilbyde kur til psoriasispatienter og andre, der ønsker at forkæle sig selv.

Flemming Borreskov, adm. direktør i Realdania, siger:

- Med Læsø Kur har Læsø fået et projekt, som kan bidrage til øens vækst. Samtidig er projektet et fint eksempel på bæredygtighed. Dels genanvender man en ældre bygning. Dels bruger man saltet, som er en naturlig ressource på Læsø, i behandlingen af psoriasispatienter.

Bag den arkitektoniske udformning af Læsø Kur står arkitektfirmaet Friis og Moltke A/S, entreprenørfirmaet Trigon og ingeniørfirmaet COWI A/S. Den samlede projektøkonomi er 30 mio. kr. - heraf støtter Realdania projektet med 20 mio. kr.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125