23948sdkhjf

’Hvid for en dag’ fortsætter succesen

Ordning til privatkørsel i gulpladebiler rundede 35.000 i 2015.
Skat solgte sidste år næsten 35.000 dagsbeviser til privat kørsel i gulpladebiler. Det oplyser Håndværksrådet på sin hjemmeside.

Sammenlignet med 2014 er der tale om en stigning på næsten 8.000, og i Håndværksrådet er chefkonsulent Lars Magnus Christensen ikke overrasket over, at mange virksomheder udnytter muligheden for en mere fleksibel brug af køretøjer på gule plader.

- For mange af vores medlemmer er det en stor fordel i et vist omfang at kunne bruge deres gulpladebil til private formål. Derfor kæmpede vi i sin tid både for indførelsen af ordningen med dagsbeviser og de nye, klarere regler for brug af gulpladebiler, der blev indført i den forbindelse, siger han.

Et dagsbevis koster 225 kroner for et køretøj med en totalvægt på op til 3.000 kilo, hvis virksomheden har trukket hele momsbeløbet fra ved køb eller leje af køretøjet. Er vægten på mellem 3.000 og 4.000 kilo, ligger prisen på 185 kroner.

Dagsbeviserne sælges via Skats hjemmeside og skal købes senest 1 time og tidligst 45 dage før brug. Der skal købes beviser til alle de dage, hvor bilen står til rådighed for privat brug. Der kan maksimalt købes 20 dagsbeviser pr. bil om året.

Siden efteråret har det også været muligt at købe dagsbeviser i Skats applikation til smartphones. App’en, som stadig er under udvikling, giver også mulighed for indberetning og betaling af moms og beregning af vægtafgift.

Læs mere om dagsbeviser til privat kørsel i gulpladebil på Skats hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11