23948sdkhjf

Fredet skole bliver til familieboliger

Kolding Kommune og Domea udskriver arkitektkonkurrence for omdannelsen af den gamle skole i Christiansfeld.
Byrådet i Kolding Kommune takkede på deres møde mandag den 25. januar ja til et tilbud fra Domea om at købe den gamle skole i Christiansfeld.

Skolen skal delvist ombygges og nybygges, så der bliver skabt 22-24 almene familieboliger i kulturarvsbyen.

Den gamle skole sælges med én betingelse: Kolding Kommune ønsker, at der bliver gennemført en arkitektkonkurrence for det nye byggeprojekt. Det skal skabe afsæt for et gennemarbejdet projekt, som både kan være nytænkende og få stort udbytte af de stærke historiske omgivelser i byen, som i 2015 blev optaget på Unescos liste over verdens umistelige kulturarv.

- Et nyt projekt i Christiansfeld har meget at leve op til men også mange potentialer i omgivelserne. Vi vil gerne skabe mulighed for, at den gamle skole kan anvendes til nye formål, og samtidig skabe rum for nyt, der vil kunne bidrage til, at oplevelsen af Christiansfelds historiske kvaliteter styrkes, siger områdechef for Plan, Byg og Ejendomme i Kolding Kommune, Merete Dissing Pedersen, i en pressemeddelelse.

Arkitektkonkurrence klar om et halvt år
Arkitektkonkurrencen afholdes af Domea i samarbejde med Kolding Kommune, og skal ifølge stadsarkitekt Michael P. Madsen skydes i gang så hurtigt som muligt, så de nye beboere kan flytte ind i efteråret 2018.

- Vi håber at afholde konkurrencen inden for et halvt års tid, og vinderprojektet skal herefter danne grundlag for udarbejdelsen af en ny lokalplan. Går alt efter planen, kan vi komme i gang med at bygge medio 2017, siger Michael P. Madsen til Building Supply.

Han peger på, at Christiansfelds gamle skole har en unik, central beliggenhed i verdensarvsområdet i Christiansfeld og består af en spændende kombination af fredede og ikke fredede bygninger. Den gamle skoles fredede bygninger er oplagte til en gennemgribende restaurering, der kan styrke bygningernes fredningsværdier.

Målet med projektet er at skabe en elegant og velgennemført kombination af gammelt og nyt, og arkitektkonkurrencen skal være med til at bringe idéer på banen og afdække områdets værdier og potentiale.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125