23948sdkhjf

Flot fremgang for Aarsleff-koncernen

Danmarks største entreprenørselskab har rundet 10 mia. kroner i omsætning og øget resultatet med 125 mio. kroner. Koncernledelsen regner dog med en nedgang til næste år
Der er meget psykologi i forbindelse med aflæggelse af de store koncernregnskaber, især når selskaberne er børsnoterede.

Så på trods af, at Aarsleff-koncernen i går kunne aflevere sit hidtil største regnskab med en forbedring af resultatet på 125 mio. kroner i forhold til året før, så var investorerne skuffede og sendte aktiekursen på en mindre nedtur.

Det skyldes nu ikke regnskabet, men meldingen om, at man næste år regner med en nedgang, fordi det netop afleverede regnskab skyldes ekstraordinært høj aktivitet i stort set alle dele af koncernen.

Det kan derfor ligne et bevidst greb, når ledelsen dæmper forventningerne lidt.

Et godt plus
Selskabet kunne stryge en fortjeneste på 455 mio. kroner før skat, og i forhold til året før, er det 125 mio. kroner bedre.

Og det er primært i Danmark, at resultatet er hentet. En mild vinter har hjulpet godt til med at holde produktionen oppe.

Den danske del af omsætningen udgør 7,109 mia. kroner mod 5,672 mia. kroner sidste regnskabsår. Den udenlandske del udgør 3,145 mia. kroner, mod 2,855 mia. kroner sidste regnskabsår.

Ganske vist er omfanget af de udenlandske aktiviteter i fremgang, men det er på funderingsområdet og ekstraordinært indenfor anlæg og byggeri, at der virkeligt er sket noget. Rørteknikdelen er gået lidt tilbage, men overstiges i væsentlig grad af fremgangen i anlæg og byggeri.

Flot EBIT-margin
Samlet set har koncernen en EBIT-margin på 4,8 procent (overskudsgrad, red.) Den er således gået frem fra 4,1 procent og har været stigende siden 2010-11 regnskabet.

Næste år regner koncernen med et resultat, der ligger lidt lavere, nemlig på 430 mio. kroner.

Et par problembørn
Koncernen har haft fremgang på en række af de udenlandske markeder, men Rusland driller, hvilket skyldes den politiske situation.

Første halvår var fint, men andet halvår har aktiviteterne på dette marked været droslet væsentligt ned, og har således ikke bidraget væsentligt til det samlede resultat.

Virksomheden planlægger at overtage bygge- og anlægsvirksomheden Hansson & Knudsen A/S, der har hovedkontor i Odense. Dette ligger lige nu hos konkurrencemyndighederne til vurdering, og resultatet heraf ventes tidligt næste år.

Resultatet i datterselskabet Petri & Haugsted skuffer, og her er der igangsat en række initiativer, der skal hjælpe firmaet tilbage på sporet.

Læs også: " En glad koncernchef afleverer sit hidtil største regnskab ".

Året i Fundering
Segmentresultatet er 108 mio. kroner før renter eller 6,4 procent af omsætningen. Resultatet opfylder segmentets langsigtede mål på 6 procent og er bedre end forventet. Omsætningen steg med 25 procent og udgjorde 1.630 mio. kroner Omsætningen i Danmark steg med 33 procent til 669 mio., og omsætningen i udlandet steg med 20 procent til 961 mio. kroner.


Året i Rørteknik
Segmentresultatet er 67 mio. kroner før renter eller 4,6 procent af omsætningen. Resultatet er som forventet og udgør en markant resultatforbedring sammenlignet med sidste år. Omsætningen faldt med 5 % til 1.512 mio. kroner. Omsætningen i Danmark steg med 3 procent til 414 mio. kroner og omsætningen i udlandet faldt med 7 procent til 1.098 mio. kroner.


Året i Anlæg & Byggeri
Segmentresultatet er 309 mio. før renter eller 4,3 procent af omsætningen. Resultatet opfylder segmentets hidtidige langtidsmål på 4 procent og er væsentligt bedre end forventet. Omsætningen steg med 26 procent til 7.112 mio. kroner. Omsætningen i Danmark steg med 26 procent til 6.026 mio. kroner og omsætningen i udlandet steg med 26 procent til 1.086 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09