23948sdkhjf

Renovering af det gamle København redder byen

Andelsboligforenings gennemgribende istandsættelse af ejendommen fra 1903 hjælper det gode gademiljø i den indre by
Når folk går hen ad Boyesgade fra Kingosgade på Vesterbro til Sankt Thomas Plads på Frederiksberg stopper mange op uden for gitterporten til en trefløjet rød murstensbygning, kigger ind på ejendommen bag den lille forgård med fontæne, og så går de videre med et smil. Renoveringen af bygningen fra 1903 spreder glæde, ikke bare hos andelshaverne, men hos alle, der ser op.

”Der er mange, som kigger på bygningen, og vi får ofte et par rosende ord, hvis vi er i gården. Det er en meget fin renovering. Det har taget lang tid, men det har været værd at vente på”, siger Kirsten Pedersen fra bestyrelsen i AB Boyesgade 3-11.

Holdt fast i kvalitet

Kirsten Pedersen har sammen med et andet bestyrelsesmedlem, Ulla Novo, været de drivende kræfter bag projektet. De har holdt fast i, at håndværket og kvaliteten i renoveringen skulle være i top hele vejen.

Det glæder Gaihede, ingeniører & arkitekter, der har været totalrådgiver på opgaven. Her er det en meget tilfreds projektleder, der nu kan lukke Boyesgade-mappen.

”For en rådgiver er renoveringen af Boyesgade fagligt en kæmpe tilfredsstillelse. Bygningen er håndværksmæssigt kvalitet. Det er en velproportioneret bygning med et klassisk snit, fine ornamenter og en helt fantastisk jugendfrise. At sætte den i stand for en andelsboligforening, der har prioriteret kvalitet, er et privilegium”, siger John Larsen.

Bygningen er opført af Typografernes Stiftelse i 1903, og var dengang lidt af en luksusejendom med ornamenter på facaden, centralvarme og wc’er på bagtrappen. I dag skiller den sig ikke ud fra nogle af de nyere ejendomme på Boyesgade og Kingosgade på grund af centralvarme og toiletter, men ved at have en høj byggekvalitet. Det er Ulla og Kirsten fra bestyrelsen helt klar over.

”Der er heldigvis mange andre bygninger i den indre by og Vesterbro, der kvalitetsmæssigt også holder. Men der er også nogle, der skæmmer. Jeg tror, at det er uhyre vigtigt for København at passe på de ældre ordentlige bygninger. De gør vores by til et godt sted at være for alle – beboere og gæster. Det giver godt miljø og livsglæde for alle i bydelen”, siger Ulla Novo.

Skepsis vendt til tilfredshed

Heldigvis var de andre andelshavere enige. Der var sværdslag undervejs. Økonomisk kostede det ekstra. Men med støtte fra byfornyelsen og slagkraftige argumenter om at sikre det gamle København, besluttede generalforsamlingen det mest omfattende tilbud, som Gaihede havde opstillet.

Det er John Larsen fra Gaihede stolt over og tilfreds med.

”Som rådgivere er vores opgaver at udvikle flere løsningsmuligheder af forskellige kategorier og ærligt fortælle, hvad bygherren får. Den billigere løsning er selvfølgelig ikke så optimal og æstetisk fin, som den dyrere, men det er fristende med mindre udgifter. Men foreningen endte alligevel med at vælge den bedste løsning, der respekterer bygningens historie og giver bedst holdbarhed. Og den beslutning, ved jeg, de er glade for i dag”, siger John Larsen.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094