23948sdkhjf

Tekniq: Sådan skaffer vi flere elektrikere

Selv om ledigheden er rekordlav, er der stadig måder at skaffe elektrikere. Brancheorganisationen øjner flere skjulte reserver.
Ledigheden i el-faget er styrtdykket i år og er i sensommerens løb faldet til under to procent.

Brancheorganisationen Tekniq er dog fortrøstningfuld, når det kommer til rekruttering af arbejdskraft. Gamle erfaringer viser, at der er en skjult reserve, påpeger Rasmus Larsen, statistiker hos Tekniq.

- Branchen skal trække nogle af de elektrikere tilbage, som forlod branchen under krisen. Faktisk beskæftiger vores branche kun halvdelen af alle faglærte elektrikere, siger han til Building Supply.

Det så man for eksempel i årene op til 2008, hvor aktiviteterne steg drastisk. Elektrikere vendte tilbage til installationsbranchen fra andre brancher. Og da krisen satte ind, forsvandt mange igen. Før krisen ansatte virksomhederne også langt flere udlændinge, end de gør i dag. Men det kan de gøre igen, hvis arbejdskraften mangler, vurderer Rasmus Larsen.

- Så vi skal nok klare den, men det var bedre, hvis der var flere at tage af. Elektrikere er efterspurgte i mange brancher og sammenhænge, og de er gode til at videreuddanne sig, og det giver en høj afgang af elektrikere fra branchen, siger han.

Derudover er der tendens til, at virksomhederne for tiden har flere lærlinge, nævner han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094