23948sdkhjf

Flytbar trafiksikring i armeret beton

Betonstøberiet i Langå har netop leveret en præfabrikeret støttehelle til Aabenraa Kommune. Fordelen ved hellen er at den er nem at montere, vedligeholdelsesfri, billig og kan fjernes igen i et snup-tag.
Betonstøberiet producerer præfabrikerede heller, chikaner og trafikdæmpere i høj-kvalitets armeret beton – i daglig tale kendt som Langå moduler. Aabenraa Kommune har netop modtaget én af disse heller, der blev monteret på blot to timer.

- Traditionelt graver man vejbanen op for at montere en helle, hvilket er meget tidskrævende. Fordelen ved Langå moduler er, at man blot behøver at bore to huller i vejen og herefter montere chikanen. Der bruges mindre tid til vejarbejde, hvilket betyder større sikkerhed for anlægsfolkene og mindre irritation for trafikanterne samt mindre påvirkning af miljøet i form af køkørsel, omvejskørsel mv., forklarer Pablo Celis til Building Supply.

Ved hjælp af det patenterede låsesystem kan modulerne nemt flyttes og fjernes midlertidigt, hvis der eksempelvis skal påføres nyt slidlag. Herved undgår man at håndudlægge asfalt omkring hellerne. Der spares arbejdskraft og resultatet er i tillæg en bedre jævnhed af slidlaget omkring hellerne.

Levering og montering på samme dag
Betonstøberiet er i stand til at løse stort set enhver opgave som en vejmyndighed efterspørger. Og i Aabenraa er man yderst begejstrede for hellen, der blev leveret samme dag, den skulle monteres. På den måde slap man også for at tænke på opbevaring af hellen.

Vedligeholdelelsfri trafiksikring
Udover at være nem at montere er chikanen vedligeholdelsesfri. Langå modulernes robusthed betyder, at de kan tåle gentagne påkørsler af større lastbiler og derved undgås der regelmæssige reparationer på hellerne. Den støbte overflade i beton giver minimal grobund for ukrudt og der spares således ressourcer på ukrudtsbekæmpelse og -midler - til gavn for både miljø og økonomi.

Langå moduler – et byggeklodssystem
Langå moduler er præfabrikerede heller og trafikdæmpere fremstillet af højkvalitets armeret beton. Modulerne fremstilles i en række forskellige standard elementer, der tilsammen udgør et fleksibelt byggeklodssystem, der kan løse stort set enhver trafiksikrings og -reguleringsopgave i den danske vejsektor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109