23948sdkhjf

- Helt verdensfjerne elevatorregler

Udgifterne kunne eksplodere helt unødigt med nye elevatorregler, mener brancheforeningen, som glæder sig over aflysningen.
Elevatorbranchen rystede på hovedet over uforståelige bestemmelser, da en række nye regler på elevatorområdet i foråret blev vedtaget og med virkning fra 1. september.
Derfor er formanden for foreningen Elevatorbranchen Tommy Rosenkrands tilfreds med, at reglerne i sidste øjeblik blev taget af bordet efter en byge af kritiske spørgsmål og efter at brancheforeningen kontaktede den ansvarlige minister.

- Det er positivt, at man nu stopper op og lytter til os som brancheforening, da det i sidste ende handlede om sikkerhed og sund fornuft overfor elevatorejerne, siger han.

Og han mener, at netop kunderne stod til at blive ramt hårdt. I det indviklede regelkompleks var der i brancheforeningens øjne lagt op til helt unødvendige foranstaltninger. Blandt andet var der lagt op til, at udskiftningen af en sikkerhedskomponent ville kræve, at hele elevatorsystemet blev udskiftet. Noget, der eksempelvis kunne fordyre en reparation helt unødigt fra 10.000 og op til flere hundrede tusinde kroner, mener Tommy Rosenkrands.

- Det svarer til en bil, hvor man skal skifte bremser, og så kræver man, at den skal have ny motor og nye dæk.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Arbejdstilsynet. Ingen talsperson med tilknytning til sagen har kunnet stille op til interview med Building Supply. Styrelsen skrev i en offentliggørelse, at sagen skal undersøges på baggrund af den kritik, der er rejst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078