23948sdkhjf

100 millioner til ny søfartsskole i Svendborg

Et nyt maritimt uddannelsescenter realiseres nu på havnen i Svendborg
Søfartsskolen Simac har i flere år arbejdet på at kunne lave et nyt maritimt uddannelsescenter på havnen i Svendborg, og med 100 mio. kr. fra en Møller-fond bliver drømmen nu realiseret. Det oplyser DR Fyn.

Det er planen at bygge et helt nyt, moderne kompleks, der skal sørge for, at de unge studerende på de maritime professionsbacheloruddannelser får en uddannelse på et højt internationalt niveau.

- Det er vigtigt for os at få et nyt uddannelsescenter, fordi det blå Danmark er i vækst, og folk skal derfor have de rigtige kompetencer i fremtiden til at kunne løfte erhvervet. Det kan vi give dem ved at modernisere vores faciliteter, siger direktør Jesper Bernhardt.

Der skal nu udformes en arkitektkonkurrence, og den nye skole forventes at være færdigbygget i 2019/20. Placeringen på Svendborg Havn er væsentlig, for skolen vil trække saltvandet helt ind i den nye bygning.

- Vi vil gerne bruge saltvandet til undervisning, og vi vil gerne tiltrække virksomheder, som har brug for at afprøve udstyr i saltvand. Vi håber, at synergieffekten mellem maritim undervisning og maritime virksomheder vil føre til, at der kommer et maritimt erhvervskonglomerat på havnen ved siden af SIMAC, siger Jesper Bernhardt til DR Fyn.

Der er i dag 650 studerende på Simac i Svendborg. Antallet af studerende har været holdt nede med kvoter, men nu er der løsnet op for kvoterne, og med en ny skole regner Jesper Bernhardt i løbet af de kommende år at nå op på omkring 900 studerende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095