23948sdkhjf

BoligJob-løfte indfriet på første dag

BoligJobordningen genindføres i den kendte version, men vil gradvist blive ændret efter 2015 i grøn retning og vil også komme til at omfatte lejere
Danmarks nye regering har på sin første arbejdsdag indfriet Venstres løfte om en hurtig genindførelse af BoligJobordningen med tilbagevirkende kraft.

Regeringen har indgået aftalen med Konservative, Alternativet, SF og DF.

- Det er ikke bare godt for byggeriet, det er godt for hele Danmark, og vi glæder os over at en meget bred forligskreds så hurtigt har realiseret Dansk Byggeris store ønske om en fortsættelse af ordningen, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Bag om BoligJob-ordningen
Hvor mange job skaber BoligJob-ordningen, og hvad koster den statskassen?

Building Supply gav tidligere på året en guidet tur gennem den økonomiske jungle for at finde frem til sandheden om håndværkerfradraget.

Læs artiklen: Fup og fakta om BoligJob-ordningen
Aftalen vil være en bonus for statskassen på både kort og langt sigt, mener Håndværksrådet:

- BoligJobordningens håndværkerfradrag skaber job og lærepladser samtidig med, at det er vores hidtil mest effektive værktøj mod sort arbejde, siger Ane Buch, adm. direktør i Håndværksrådet.

Hun peger på, at over to tredjedele af håndværksmestrene i byggeriet, ifølge Håndvæksrådets egne undersøgelser, har mærket, at ordningen dæmper kundernes efterspørgsel på sort arbejde. Fradraget har med andre ord gjort sorte timer hvide.

Ifølge det forlig der nu er indgået, skal ordningen fortsætte efter de samme regler, som var gældende før ordningen ophør. Men det er herefter planen, at ordningen gradvist skal ændres i en mere grøn retning, og at ordningen efter 2015 også vil kunne benyttes af lejere. Det forventes, at fradraget øges fra 15.000 kr. til 18.000 kr. pr voksen i husstanden.

Fakta om BoligJob-ordning

Ordningen forlænges med den nye aftale i tre år. I 2015 genindføres ordningen i samme form som i 2014 med et samlet maksimalt fradrag på 15.000 kr. pr. person. I 2016 og 2017 indføres en todeling af ordningen, så der kan opnås fradrag for udgifter til løn for serviceydelser for 6.000 kr. pr. person og for håndværksydelser for 12.000 kr. pr. person. Udnyttes begge fradragskategorier fuldt ud, vil det samlede fradrag pr. person kunne udgøre i alt 18.000 kr.

BoligJobordningen giver mulighed for at fradrage lønudgifter ved en lang række energiforbedringer af boligen som isolering og udskiftning af tag, udskiftning af vinduer og døre, isolering af ydervægge, installation af solceller, husstandsvindmøller, jordvarme, biokedelanlæg, gasfyr, fjernvarmeunits, varmeanlæg, visse varmepumper og varmestyringsanlæg.

For så vidt angår klimatilpasning kan der fradrages lønudgifter til installation eller forbedring af afløbs- og vandinstallationer, kloakarbejder på egen grund, udskiftning af kloakrør, fornyelse og etablering af dræn, udskiftning af opsamlingstank, nedsivningsanlæg, regnvandsfaskiner, rodzoneanlæg og minirensningsanlæg.

Flere nye grønne forbedringer vil blive omfattet af BoligJob-ordningen i 2016 og 2017. Den nærmere afgrænsning aftales i efteråret og vil fremgå af det kommende lovforslag.

Kilde: Finansministeriet

Artiklen er en del af temaet BoligJob-ordning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094