23948sdkhjf

Center skal skabe menneske- og miljøvenlige bygninger

Et nyt forskningscenter for Facilities Management åbner på DTU. Realdania støtter etableringen af centret, der er et samarbejde mellem virksomheder på bygge- og ejendomsområdet og danske og udenlandske forskningsinstitutioner.
Onsdag 27. februar åbner et nyt forskningscenter for ejendomsforvaltning- og –anvendelse på DTU.

Realdania støtter etableringen af det nye center, Center for Facilities Management, der er et såkaldt ”nationalt forskningscenter uden mure” og består af et netværk af danske og internationale forskere, der tilsammen skal sætte en ny dagsorden for byggeriets udvikling. Centret skal arbejde tæt sammen med virksomheder og erhvervsorganisationer på området.

Da tankerne om det nye forskningscenter blev præsenteret i efteråret, hed det blandt andet, at centret skal beskæftige sig med spørgsmål som, hvordan man sikre, at en bygning i hele sin levetid drives på en mere bæredygtig måde socialt, økonomisk og miljømæssigt. Og hvordan man tilgodeser brugerens skiftende behov for at udvikle og udforme bygninger og infrastrukturer.

Centret får ledelsesmæssigt og administrativt centrum på DTU, og leder er lektor Per Anker Jensen fra Institut for Planlægning, Innovation og Ledelse. Formand for centerkomiteen er institutdirektør Jacob Steen Møller, DTU Byg.

- Der er gennem de seneste 10-15 år sket en stærk erhvervsmæssig udvikling af Facilities Management – internationalt såvel som i Danmark. Det er sket i takt med at flere og flere private og offentlige virksomheder har taget konceptet til sig. Samtidig har øget outsourcing skabt et stort og voksende marked, siger Per Anker Jensen.

Han tilføjer, at det nye center vil skabe ny viden og erkendelse, der kan styrke den professionelle udvikling på området. Det sker gennem et samarbejde mellem DTU og en række andre forskningsmiljøer i Danmark og udlandet. Samtidig lægges der vægt på et tæt samarbejde med organisationer, virksomheder og praktikere inden for Facilities Management og den danske bygge- og ejendomssektor i bred forstand.

Institutdirektør Jacob Steen Møller oplyser, at DTU Byg i 2003 vedtog en strategi for udvikling af forskning og uddannelse på bygningsområdet. Facilities Management blev indskrevet som et nyt satsningsfelt. Til udvikling af området ansatte DTU Byg lektor Per Anker Jensen, som gennem et stærkt forsknings- og erhvervsnetværk har formået at sætte dagsordenen for Facilities Managementforskningen i Danmark.

- For yderligere at styrke området har DTU besluttet at opslå et professorat i Facilities Management som vil blive knyttet til centeret, siger Jacob Steen Møller.

Realdania har bidraget med 25 mio. kr. til etableringen af det nye center. Hertil kommer et beløb i samme størrelsesorden fra de deltagende virksomheder og forskningsinstitutioner.

Centret etableres for en fem-årig periode, der løber fra 2008 til 2012.

Åbningsarrangementet med tilhørende reception, der er åbent for alle interesserede, finder sted kl. 15.00-17.30 i bygning 116, auditorium 81, Danmarks Tekniske Universitet.



Kilde: DTU Byg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078