23948sdkhjf

Fart på OPP skolebyggeri i Skotland med danske Pihl i spidsen

Pihl har taget første spadestik til skoleprojekt til 1,2 mia. kr. i Offentligt-Privat-Partnerskab i Skotland.
Efter endelig underskrift af kontrakt på 1,2 mia.kr. er E. Pihl & Søn A.S. nu godt i gang med opførelsen af ti nye skoler og et sportscenter, som konsortiet NYOP Education med Pihl i spidsen allerede i december 2006 blev udpeget til at projektere, opføre og drive i Offentligt-Privat-Partnerskab i Aberdeen i Skotland. Projektet blev præsenteret for den skotske presse på et pressemøde i Aberdeen i dag.

Pihl indgår som totalentreprenør i konsortiet NYOP Education sammen med islandske Nýsir og britiske Operon, og 30 danske medarbejdere fra Pihl har i nogen tid haft foden på skotsk jord for at forberede projektet og rekruttere lokal arbejdskraft sammen med de øvrige konsortiepartnere. Det har derfor været muligt straks efter endelig underskrift af kontrakten at påbegynde opførelsen af de første to skoler med plads til henholdsvis 1.150 og 650 elever.

Den første skole skal stå klar til foråret 2009, og i efteråret 2010 kan klokken ringe ind til time på den sidste skole i det omfattende projekt. De nye skoler med moderne undervisningsfaciliteter og faciliteter til håndtering af skolemadsordning m.m. erstatter nedslidte og utidssvarende bygninger og imødekommer samtidig ændrede behov med hensyn til størrelse og beliggenhed i forhold til den demografiske udvikling i Aberdeen.

Skolerne opføres i miljøvenlige byggematerialer, og Pihl introducerer en række gennemprøvede danske og skandinaviske byggekomponenter i de nye skoler, hvor der fra starten har været fokus på lysforhold, indretning og indeklima.

Med skoleprojektet i Aberdeen og opførelsen af verdens største byhistoriske museum i Liverpool, er det britiske marked et af Pihls større markeder uden for Danmark. Samtidig er OPP-projektet med til at understrege Pihls rolle som Danmarks førende entreprenør inden for Offentligt-Privat-Partnerskab i Danmark og i udlandet.

-Vi er på det britiske marked for at blive her og forventer vækst, også inden for samarbejdsformen OPP, siger projektdirektør Claus Wiegand Larsen, E. Pihl & Søn A.S.

Kilde: E. Pihl & Søn A/S - www.pihl-as.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094