23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Ned med arbejdsulykkerne

Dansk Byggeri vil have oprettet en havarikommission, som kan analysere alvorlige arbejdsulykker i byggebranchen. Det er ifølge organisationen af vital betydning, at erfaringer, der kan bidrage til at forebygge ulykkerne, bliver opsamlet og kommunikeret tilbage til branchen.
Byggebranchen vil have nedbragt antallet af arbejdsulykker. Derfor skal der nu sættes gang i det forberedende arbejde til oprettelse af en havarikommission, der kan rykke ud og hjælpe virksomhederne med at analysere årsager til arbejdsulykker.

Byggeriet har, som andre brancher, oplevet en stigning i antallet af arbejdsulykker fra 2003 til 2006. For byggebranchen er stigningen på 21 %.

- Det er ganske enkelt ikke acceptabelt. Branchen skal have fat om problemerne, så vi kan få reduceret antallet af ulykker mest muligt, siger Jesper Kielsgaard, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.

I dag arbejdes der i mange af Dansk Byggeris medlemsvirksomheder med forebyggelse og analyse af ”nærved ulykker”. Disse analyser er med til at forhindre ulykker, og dette arbejde skal ifølge Jesper Kielsgaard fortsætter med uformindsket styrke.

- Når der sker en dødsulykke eller en anden alvorlig ulykke, undersøger Arbejdstilsynet årsagen og rejser tiltale i forbindelse med evt. overtrædelse af loven. Arbejdstilsynets fokus er at placere et ansvar. Men Arbejdstilsynets analyser af årsager kommer ikke hurtigt og direkte tilbage til branchen. Her savnes med andre ord en langt hurtigere og mere effektiv erfaringsopsamling, som leverer brugbar information til virksomheder og medarbejdere.

Dansk Byggeri er derfor gået i gang med arbejdet for at for at oprette en intern branchehavarikommission, der kan rykke ud ved dødsulykker, alvorlige ulykker og tilløb til alvorlige ulykker.

- Årsagerne til ulykker er ofte flere og komplekse. Nogle årsager handler om interne forhold i den enkelte virksomhed og hos den enkelte person, andre årsager skal findes i kulturen i branchen og strukturer, som kun kan ændres i samarbejde med andre aktører i branchen, som leverandører, bygherrer, rådgivere m.fl.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.914