23948sdkhjf

Polakker skal bygge Copenhagen Towers

Et polsk firma skal udføre betonarbejdet til første fase af prestigeprojektet Copenhagen Towers i stedet for entreprenørvirksomheden E. Pihl & Søns egne folk.
Det bliver polske jord- og betonarbejdere, der skal lave betonarbejdet til første fase af det 85 meter høje Copenhagen Towers i Ørestaden. Entreprenørvirksomheden E. Pihl & Søn, der har vundet entreprisen, har nemlig antaget det polske firma Eurotech til at udføre arbejdet i underentreprise.

Samtidig hermed fyrer Pihl egne betonsjak. Således har et sjak på syv personer, der er ved at færdiggøre støbearbejdet på motoring 3, fået en fyreseddel.

- Det forstår vi ikke en brik af. Vi havde sådan set også forstået, at vi skulle videre til Copenhagen Towers - men det skal vi altså ikke. Der vil man åbenbart hellere bruge udlændinge, siger struktør Jonas Rømer, til 3F nyhedsbrev.

Direktør i Pihl Halldór Ragnarsson forstår skuffelsen i det fyrede sjak.

- Der er tale om bad timing. Da vi begyndte på Towers før nytår havde vi ikke ledige danske sjak. Nu tager vi naturligvis ikke det polske firma fra opgaven, når vi har sat det i gang. Men vi har budt på andre spændende opgaver og håber at få brug for vores gode folk igen, siger han.

Det polske firma Eurotech er ifølge 3F-afdelingen Bygge-, Jord og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) et anløbent firma, der ikke overholder overenskomsten og det fagretlige system.


Kilde: 3F Nyhedsbrevet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094