23948sdkhjf

Pihl renoverer lufthavne i Mozambique

E. Pihl & Søn A.S. skal i joint venture med Semco Maritime A.S. renovere tre lufthavne i Mozambique på Afrikas østkyst som led i Danidas udviklingsprogram i landet.
E. Pihl & Søn A.S og Semco Maritime A/S har underskrevet kontrakt med Aeroportos de Moçambique, og skal med Grontmij/Carl Bro som ”Engineer” (rådgiver) forestå renovering af tre lufthavne i landets største by, Beira, og i byerne Quelimane nord for Beira og Tete ved Zambezi floden i den vestlige del af landet. Pihls andel af kontrakten er på godt 100 mio. kr.

Renoveringsarbejderne, som lånefinansieres under Danidas blandede kreditter, omfatter blandt andet ny belægning og nye hegn i to af lufthavnene samt ny navigation og belysning i alle tre lufthavne.

Byggeperioden kommer til at løbe over 17 måneder med forventet byggestart i Beira i uge 15/2008, i Tete i april 2008 og i Quelimane i august 2008.

Danidas udviklingsprogram
Danmark har i en årrække ydet bistand til Mozambique, der ved borgerkrigens afslutning i 1992 rangerede øverst på listen over verdens mest fattige lande.

Det danske udviklingsprogram i Mozambique har til formål at reducere fattigdommen i landet, og Danidas blandede kreditter anvendes til at støtte danske leverancer til udviklingsprojekter inden for bl.a. sundhed, energi, uddannelse og genopbygning af landets ødelagte og utilstrækkelige infrastruktur. Renovering af tre lufthavne vil således give bedre betingelser for Mozambiques samhandel med andre lande og indtægter fra en spirende turisme.

Erfaring med lignende projekter i Afrika
Pihl har mange års erfaring med anlæg af lufthavne, havne, veje og vandbygningsprojekter på det afrikanske kontinent og har tidligere udført et havneprojekt i Beira i Mozambique. Pihl glæder sig over at få mulighed for på ny at bidrage med sin ekspertise og knowhow i forbindelse med renovering af tre lufthavne.

Kilde: E. Pihl & Søn A/S - www.pihl-as.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094