23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Uheldigt stop for voksenlærlingeordning

Beskæftigelsesministeriet har overraskende stoppet for voksenlærlingeordningen for beskæftigede resten af året, fordi den økonomiske ramme er opbrugt. Beklageligt og uforståeligt, mener Dansk Byggeri.
Voksenlærerordningen har betydet, at virksomheder inden for områder med mangel på arbejdskraft eller gode beskæftigelsesmuligheder kan få et tilskud til at opkvalificere ufaglærte medarbejdere til en erhvervsuddannelse. Men nu har beskæftigelsesministeren sat hælene i.

- Det er helt uventet og meget beklageligt, at Beskæftigelsesministeriet stopper voksenlærlingeordningen. Virksomhederne i byggeriet har stor gavn af ordningen og var netop kommet i gang med at bruge ordningen igen, efter stort set at have været udelukket fra ordningen i første halvår 2007, på grund af den nye struktur på beskæftigelsesområdet”, siger afdelingschef Louise Pihl, Dansk Byggeri.

For byggeriet er voksenlærlingeordningen med til at sikre, at mange af branchens ufaglærte får chancen for at tage den erhvervsuddannelse, de ikke fik, da de var unge. Generelt er voksenlærlingeordningen ifølge Dansk Byggeri et vigtigt bidrag til øge kompetenceniveauet i arbejdsstyrken.

- Den ”stop and go”-politik, som Beskæftigelsesministeriet udøver i forhold til voksenlærlingeordningen, er fuldstændig uforståelig og skaber forvirring blandt virksomheder og medarbejdere. Den ene dag bliver der planlagt voksenlærlingekampagner, og den næste dag smækker man kassen i. Det er ikke troværdig adfærd og harmonerer ikke med regeringens plan om at øge kompetenceniveauet i Danmark, slutter Louise Pihl.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109