23948sdkhjf

COWI vinder idekonkurrence for Aarøsund

COWI By og Landskabsdesign har vundet en idekonkurrence, der skal geare Aarøsund i Haderslev Kommune til mere turisme, men samtidig værne om kystområdets kulturarv.
En udvidelse af lystbådehavnen, indpasning af en helt ny by af ferieboliger og et net af stier igennem landskabet. Det er nogle af de elementer, der indgår i det vinderforslag til udvikling af Aarøsund-området ved Haderslev, som COWI By og Landskabsdesign står bag.

Idekonkurrencen var udskrevet af Haderslev Kommune, der havde inviteret COWI og SLA-Arkitekter til hver især at komme med bud på, hvordan Aarøsund kan satse mere på turismen.

Ifølge byrådet vil idéforslaget fra COWI betyde, at "Aarøsund-området på sigt kan udvikle sig til et internationalt anerkendt fyrtårn for helårsturisme på den jyske østkyst."

Havnepladsen skal være "en ny ankomstplads" med bl.a. et nybyggeri, som rummer turistinfor-mation, mindre butikker og kunstnerværksteder - og hvor der altid er en plads med læ og god udsigt.

Haderslev er kulturarvskommune
Konkurrencen udspringer af, at Haderslev Kommune er udpeget af Kulturarvsstyrelsen og Realdania til at være en af landets i alt fire kulturarvskommuner.

Kulturarvsprojektet går ud på, at kommunerne skal indarbejde den lokale kulturarv i deres planstrategi og bruge den som løftestang til udvikling og dermed tiltrækning af borgere, erhverv og turisme.

Forslaget er både nænsomt og radikalt
Hovedtanken bag COWIs forslag er "så nænsomt som muligt" at integrere nye anlæg og bygninger med landsbyen, havnen og det omkringliggende landskab - men også "så radikalt som nødvendigt", som resten af projektgruppens motto lyder.

Projektleder i COWI Robert Mogensen forklarer:

- Det nænsomme ligger for eksempel i, at en helt ny by af ferieboliger udformes, så det bliver et spændende nyt kvarter, der fletter sig ind i den eksisterende bebyggelse og arkitektonisk matcher det charmerende Aarøsund-miljø både med hensyn til havnen, byen og det omliggende landskab.

- For at indfri kommunens vision kræver det, at man visse steder går radikalt til værks. For eksempel foreslår vi, at man fjerner nogle eksisterende bygninger og funktioner for at give mulighed for at kunne opføre et nyt, spændende byggeri med appel både til turister og sejlere, men også til de fastboende.

Tidligst færdigt i 2011
Efter den forventede godkendelse fra byrådet den 28. februar skal projektforslaget viderebearbejdes i dialog med både kommunen, lokalområdet og de interesserede investorer.

Om alt går vel, kan hele projektet stå klar i 2011.




Kilde: COWI

Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11