23948sdkhjf

Skandale i kommunal entreprenør-virksomhed

Den kommunale entreprenørvirksomhed Infra Service har udsat en række private entreprenører for unfair konkurrence ved tilsyneladende at dumpe priserne ved licitationer: Nu opløses selskabet efter stort underskud
Dansk Byggeri finder det skandaløst, at Infra Service har stået i vejen for sund konkurrence. Nu er der kun én til at betale regningen, og det er skatteborgerne.

Den kommunale entreprenørvirksomhed Infra Service har udsat en række private entreprenører for unfair konkurrence ved tilsyneladende at dumpe priserne ved licitationer: Nu opløses selskabet efter stort underskud.

Odense og Vejle Kommunes fælles entreprenørselskab Infra Service I/S har oparbejdet et stort underskud, siden selskabet blev stiftet for tre år siden. De to ejerkommuner er nu nødt til at pumpe 35 mio. kr. i selskabet for at genskabe egenkapitalen.

På den baggrund har kommunalbestyrelserne besluttet at opløse selskabet og føre opgaver og medarbejdere tilbage til de to kommuner. I november blev der ansat en ny direktør, som nu skal til at rydde op. Han siger til Fyns Stiftstidende, at Infra Service nok har budt for lavt på en række opgaver.

- Det er ganske enkelt en skandale, og vi har længe undret os over, at Infra Service har været i stand til at afgive så billige tilbud ved licitationer. Vi har haft en formodning om, at selskabet dumpede priserne og kørte videre på politikernes nåde. Det store underskud i selskabet tyder på, at der er noget om snakken, siger Lars Høier, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri og fortsætter:

- Det positive ved historien er, at et underskudsgivende kommunalt selskab som Infra Service ikke får lov til at køre videre i al uendelighed. Lad os håbe – for skatteborgernes skyld - at andre kommunerne ikke føler sig fristet til lignende konkurrenceforvridende eksperimenter.

Lars Høier oplyser, at Dansk Byggeri nu i flere år har kørt en sag vedrørende Infra Service ved Klagenævnet for Udbud og en række andre klageinstanser. Men det ser nu ud til, at selskabet drejer nøglen om, inden sagen når en retlig afgørelse.

- Vi går ind for fair og reel konkurrence, og det er desværre ikke altid tilfældet ved kommunale licitationer. Infra Service et nøgleeksempel på, hvordan det kan gå, når kommuner selv vil drive entreprenørvirksomhed.

- Kommunal entreprenørvirksomhed er i højere grad styret af politiske hensyn og i mindre grad af et ønske om at reducere omkostningerne. Det er derfor altid i skatteborgernes interesse, at kommunen sender opgaverne i udbud og sikrer en fair og reel konkurrence. Kun dermed kan man sikre, at man får den bedste og billigste opgaveløsning, slutter Lars Høier.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129