23948sdkhjf

Eternitgrundens forvandling til arkitektonisk mekka

Den gamle Eternitgrund i det centrale Aalborg er ved at blive ryddet og en lokalplan for de første 200 boliger er på vej. De godt 36 hektar i det centrale Aalborg skal forvandles til et arkitektonisk mekka.
I Aalborg er man ved at gøre klar til en hel ny bydel. Den gamle Eternitgrund ryddes i øjeblikket, og i takt hermed ser lokalplaner for boliger på den 36 hektar store grund dagens lys.

Bydelen skal være hjemsted for arkitektoniske eksperimenter, der skal give genlyd internationalt.

Det er FLS Real Estate A/S, der i dag har ansvaret for grunden midt i Aalborg, og nedbrydningsfirmaet Per Rasmussen ansvaret for nedrivningen af den store Eternitfabrik. Et arbejde, der ventes at være bragt til ende i 2009.

Planerne med Eternitgrunden byder både på et eksperimentarium, et gymnasium og diverse kulturelle aktiviteter samt boligbyggeri. Fælles for det hele er, at det bliver arkitektur i verdensklasse.

Allerede nu arbejder Aalborg kommune på en lokalplan, der skal åbne op for opførelsen af de første 200 boliger. Bag projektet står to nordjyske developere entreprenør Søren Enggaard og købmand Svend Pape.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078