23948sdkhjf

Fabrikschef pisker kollegerne

Medarbejderne på Isover i Vamdrup deltager aktivt for at fremme sundhed, trivsel og ikke mindst arbejdsglæde
De ansatte elsker det! Én gang om ugen sidder fabrikschefen for Isover i Vamdrup, Jesper Knudsen, bøjet over styret på spinning-cyklen, mens han råber kommandoer, der skal få de sveddryppende medarbejdere til at overgå sig selv.

Det lykkes næsten hver gang.

- Op at stå, for nu går det op ad bakke! lyder det på en gang kommanderende og opmuntrende til de 20 deltagere på Isovers spinninghold.

- Der bliver virkelig gået til den. Jesper, som er instruktør, er god til at motivere og få os til at give den en ekstra skalle. Musikken eller beatet, som det hedder, gør også meget og sætter tempoet, men man bestemmer helt selv belastningen, fortæller Kim Petersen. Han er 49 år, driftsingeniør og har været ansat på Isover siden 1989.

Som ung dyrkede Kim Petersen triatlon, hvilket krævede en særdeles god form, men siden er det langsomt gået den forkerte vej med kondital og vægt. Det skulle der gøres noget ved.

- Jeg tænkte, nu er muligheden der! Da jeg startede til spinning i september vejede jeg 105 kilo, og nu fire måneder senere vejer jeg 90 kilo. Men jeg har også ændret spisevaner. Nu spiser jeg flere mellemmåltider, mest frugt og det gør, at blodsukkeret holder sig stabilt, så man bliver mindre sulten.

Kim Petersen har været omkring sundhedscoachen, som medarbejderne har mulighed for at møde på fabrikken hver onsdag, og her fik han målt sit BMI og lyttede med stor interesse til hendes kostråd.

Spinning er blot et af tilbuddene om at holde sig sund og i god form, som de ansatte på Isover har taget til sig. For mange er det blevet hverdag at slippe, hvad man har i hænderne, for at være klar til pausegymnastik kl. 10 og kl. 14, og nogle har meldt sig til løbetræning, der ligesom spinning foregår udenfor arbejdstiden.

Og, ønsker man en mere sund levevis ved at kvitte smøgerne, skære ned på alkoholen eller tabe sig, så er der hjælp at hente fra sundhedscoachen, som virksomheden har indgået samarbejde med.

Gør sunde valg til gode vaner

Isover tager udgangspunkt i sundhedsstyrelsens KRAMS-faktorer (Kost, Rygning, Alkohol, Motion og Stress) og under overskriften "Gør sunde valg til gode vaner" ønsker virksomheden at fremme sundhed, trivsel og ikke mindst arbejdsglæde. Der er ingen løftede pegefingre. Tværtimod handler det om skabe rammerne for et sundt liv, og gennem viden og dialog at få hver enkelt medarbejdet engageret.

Måske får man lyst til at spise lidt mere grønt fra salatbaren i kantinen, eller lyst til at gå til spinning, løbetræning eller rygtræning, når kollegaer med stor begejstring fortæller, hvor godt det er.

- I ledelsen spurgte vi os selv, om man i det hele taget kan blande sig i at medarbejderne spiser eller ryger for meget? Vi blev enige om, at det kan man godt, fortæller Jesper Knudsen, som har været fabrikschef i de seneste 10 år og har været med til at starte sundhedsprojektet.

Isover startede i marts 2009 et sundhedsprojekt op i samarbejde med Green Network. Formålet med projektet er at skabe struktur og rammer for de sundhedstiltag, som virksomheden allerede gør, samt at sætte mål og handlingsplaner op for det fremtidige sundhedsarbejde. Det arbejde har båret frugt.

Salatbaren frister

Green Network har tildelt Saint-Gobain Isover a/s et diplom for en ekstraordinær bæredygtighedsindsats inden for sundhed. Det betyder, bl.a. at virksomheden har kortlagt de væsentligste forhold omkring hidtidig sundhedsindsats og sundhedstilstand og har sat sig mål om løbende forbedringer af sundhedsindsatsen.

- Det er et tilbud, og der er også plads til dem, der ikke har lyst. Men vi har faktisk fået en stor en opbakning til de forskellige aktiviteter. Det er jo en helt anden måde at være sammen på, og folk mødes på tværs af organisationen, siger fabrikschefen.

Isover i Vamdrup har 214 medarbejdere og cirka 50 af dem er i øjeblikket i gang med et af motionstilbuddene, der alle foregår på virksomheden. Spinningholdet er mest populært og foregår én time to gange om ugen.

På kostområdet er der sket store ændringer. Den frokostbuffet, der bliver serveret i kantinen, indeholder flere fibre og mindre fedt end tidligere. For eksempel er hvidt brød skiftet ud med groft, mens en frugtordning betyder, at medarbejderne i løbet af dagen har frugt indenfor rækkevidde, ligesom der er opstillet en hel del vandkølere til aftapning af vand.

Der er rygeforbud på virksomheden, og samtidig får rygerne tilbud om rygestopkurser, og medarbejdere, der har et alkoholmisbrug kan også regne med hjælp til at komme ud af misbruget.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078