23948sdkhjf

Mindre spild på byggepladsen

Tørbetonproducent har omlagt sin produktion, hvilket giver besparelser helt ud på landets byggepladser.
Kroghs A/S, der blandt andet fremstiller tørbeton til byggeindustrien, har automatiseret sin produktion i Fjerritslev for i nærheden af 3 millioner kroner. Det fortæller produktionschef Lars Andersen til Building Supply.

Med investeringen pakkes den færdige tørbeton nu i plastik frem for papir. Det bevirker et langt mindre spild, fordi emballagen ikke tager skade af eksempelvis regnskyl ude på byggepladsen.

Oplæring på tysk
Det gamle anlæg blev pillet ned i uge 2, og allerede ugen efter blev det nye sat op. Anlægget er i dag i fuld drift.

- Det kører nogenlunde. Vi har enkelte tilretninger, men det er helt som forventet, siger Lars Andersen tilfreds.

Maskinen er købt af det tyske firma Haver & Boecker, med hjælp fra den danske agent Christian Berner A/S, og blev stillet op af tyske eksperter. Det gav i starten lidt knas med kommunikationen, indrømmer Lars Andersen, der roser sine mænd for et godt samarbejde. Med den nye pakkemaskine blev produktionen nemlig langt mere automatiseret, og det har betydet en grundig oplæring af afdelingens medarbejdere.

Trods øget automatisering forventer Lars Andersen ikke, at det kommer til at påvirke bemandingen af betydning, ligesom han vurderer, at de variable omkostninger ved at producere i plastsække stort set svarer til den i papir.

Produktionschefen forklarer, at forrentningen samt afskrivningen af investeringen delvist skal ske gennem en mindre prisstigning, delvist gennem besparelser i produktionen.

Vil erobre nyt marked
Produktionen af tørbeton er stort set den samme, som før det nye anlæg blev taget i brug. Forskellen er blot, at det nu udelukkende ender i plastiksække af henholdsvis 20 og 25 kg.

Kunderne er primært industrien, men virksomheden sælger også en begrænset mængde til hobbyfolket. Og med det nye anlæg bliver der nu mulighed for at udvide afsætningen til privatkunde-markedet.

- Vi kan inden længe levere tørbeton i helt små sække, og vi satser derfor på at øge vores afsætning til hobbymarkedet, fortæller en glad Lars Andersen, der ikke ønsker at blive mere konkret i forhold til tidsperspektivet.

Produktionen af tørbeton er blot én af aktiviteterne i Kroghs A/S, der også leverer grus- og stenprodukter til beton- og asfaltindustrien, fortrinsvis i Danmark. I regnskabsåret 2012/13 kom virksomheden ud med et beskedent overskud efter tre år med røde tal. Trods driftsfremgangen var Kroghs A/S i 2012/13 fortsat plaget af vanskelige markeds- og indtjeningsvilkår som følge af den økonomiske krise. Virksomheden beskæftiger i alt cirka 25 medarbejdere.

- Termotryk på sækken har forenklet processen internt og så er det langt nemmere at læse for vores kunder, fortæller Lars Andersen, produktionschef i Kroghs A/S. (Privatfoto)

- Termotryk på sækken har forenklet processen internt og så er det langt nemmere at læse for vores kunder, fortæller Lars Andersen, produktionschef i Kroghs A/S. (Privatfoto)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109