Minister: Sundhedsvæsen frem for BoligJob-ordning
Den lave rente og stigende beskæftigelse er blandt årsagerne til, at skatteminister Benny Engelbrecht har valgt at ofre BoligJob-ordningen.
Læs også: Fup og fakta om BoligJob-ordningen
Og det er for meget, mener skatteminister Benny Engelbrecht (S), som vælger at stole på ministeriernes udregninger.
- Vi vurderer, at BoligJob-ordningen er en samfundsøkonomisk dyr måde at skabe arbejdspladser på. Men der er mange andre hensyn, som også spiller en rolle i de politiske overvejelser, siger han til Building Supply om ordningen, som udløb ved årsskiftet efter et kludetæppeforløb over de sidste 3½ år.
Sundhedsvæsen en politisk prioritering
Benny Engelbrecht henviser blandt andet til, at beskæftigelsen inden for byggebranchen generelt er stigende, ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik.
- Da ordningen blev indført, var det blandt andet af hensyn til aktiviteten i byggebranchen. Derfor var det en god ordning dengang. Nu er tiden en anden. Beskæftigelsen er i fremgang, og renten er som alle ved ekstremt lav, hvilket jo ikke mindst er til gavn for byggeriet, pointerer ministeren, som da heller ikke lægger skjul på, at BoligJob-ordningens afskaffelse i sidste ende er udtryk for en afvejning på den politiske vægtskål.
Læs også: Fup og fakta om BoligJob-ordningen
- Vi har prioriteret at bruge pengene på at styrke sundhedsvæsenet og den offentlige velfærd. Det er en politisk prioritering, som vi mener, er god og fornuftig, understreger skatteministeren om ordningen, som ifølge Finansministeriets beregninger vil koste statskassen omkring 900 mio. kr. årligt, hvis den indføres på permanent basis.
Artiklen er en del af temaet BoligJob-ordning.