23948sdkhjf

Aros vil bygge underjordisk for 350 millioner

Takket være en donation fra Sallingfondene har kunstmuseet Aros i Århus taget det første skridt på vejen mod realisering af et omfattende underjordisk udbygningsprojekt.
Går alt efter planen, kan Aros Aarhus Kunstmuseum i 2017 tage det underjordiske udbygningsprojekt ”The Next Level” i brug.

Sallingfondene har doneret 100 mio. kr. til projektet, som består af et kunstværk og et 1400 kvadratmeter stort galleri. Kunstværket er en kugleformet, sfærisk lysinstallation på 25 meter i diameter, skabt af kunstneren James Turrell. Publikum skal gå gennem installationen for komme til det nye galleri under Officerspladsen.

- Vi er Købmand Herman Sallings Fond dybt taknemmelige for den generøse donation, der er et meget vigtigt skridt og signal om, at det ambitiøse projekt med arbejdstitlen ’The Next Level’ bliver realiseret. Fonden har bidraget væsentligt til, at vi om to-tre år kan skrive historie på Aros, når det færdige projekt åbnes i kulturhovedstads-året 2017”, siger Aros-direktør Erlend Høyersten.

Med de 100 mio. kr. Fra Købmand Herman Sallings Fond har Aros finansieret den første store del af projektet. Med et samlet budget for projektet på 350 mio. kr. er der endnu et arbejde at gøre for museumsdirektøren og hans stab for at skaffe de resterende midler. Men Erlend Høyersten er optimistisk:

- Efter blot ni måneder er det ved Sallingsfondenes hjælp lykkes at tage det første store skridt. Det er vores overbevisning, at det generøse signal fra Købmand Herman Sallings Fond vil bidrage til at overbevise andre fonde om, at der her er et helt særligt støtteværdigt projekt. Målet er at byde de første gæster velkommen i James Turrells kunstværk og i det nye galleri i 2017, så vi intensiverer nu arbejdet med at skaffe de resterende midler til projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172