23948sdkhjf

Lederudvikling løfter hele HP Byg

HP Byg har den seneste tid arbejdet målrettet med lederskab og lederudvikling. Det sætter positive aftryk i hele virksomheden - fra byggeriet til den enkelte medarbejders tilfredshed.
- Solide faglige kompetencer er et selvfølgeligt ’must’, men det er kvalificeret lederskab og samarbejde, der sikrer at kompetencerne får lov at udfolde sig, og vores erfaring er entydig: Målrettet lederudvikling med løbende professionel og personlig coaching på alle niveauer sætter positive aftryk på alle byggeriets væsentlige parametre fra sikkerhed og miljø over kvalitet, tid og økonomi til medarbejdernes engagement og tilfredshed.

Det er entreprisedirektør Torben Hansen fra HP Byg, der gør status over de foreløbige resultater af en målrettet indsats, der i samarbejde med Tindborg Sparring sætter lederskab og lederudvikling i fokus.

Fokus på lederudvikling
HP Bygs direktør ser i øvrigt - også med afsæt i stigende international konkurrence om stadig mere komplekse opgaver - udviklingen af kvalificerede ledere i byggeriet som afgørende for branchens succes. Han glæder sig derfor over, at byggevirksomheder og byggeriets organisationer de seneste år har sat ledelse i fokus med nye målrettede uddannelser og kurser.

- Byggeriet har hidtil i vidt omfang haft fokus på udviklingen af fagene og medarbejdernes faglige kompetencer, men lider under tidligere tiders forsømmelighed med udvikling af kvalificerede ledere, der kan sikre en effektiv udnyttelse af ressourcerne. I det lys er det både glædeligt og nødvendigt at fokus i disse år flyttes over på udvikling af godt lederskab, og mange af medarbejdere har med et solidt udbytte udnyttet de nye muligheder for at opdatere deres viden om ledelse, konstaterer Torben Hansen.

Personlig coaching
Han mener dog, at kurserne ofte har et bredt fokus på ledelse, som kan være svært umiddelbart at anvende til de konkrete vilkår hjemme i virksomheden. Derfor har HP Byg i samarbejde med coach Tindborg Sparring valgt at supplere de bredt funderede ledelseskurser med løbende, personlig ’in-house’ lederudvikling og coaching, der er skræddersyet til den enkelte medarbejders aktuelle behov.

- Resultatet er, at lederudvikling dermed bliver meget mere nærværende og konkret, samtidig med at medarbejderne bliver klædt på til både mentalt og fagligt umiddelbart at omsætte teorier, ord og nytænkning til handling på alle niveauer, fastslår Torben Hansen fra HP Byg, der i disse dage rykker ind i et nyt selvopført domicil i Aalborg Øst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156